Σκρέκας: Tρεις κλίμακες επιδότησης στο ρεύμα - 50 ευρώ επιπλέον για μείωση κατανάλωσης 15% – 90 ευρώ η επιδότηση για φυσικό αέριο

Σκρέκας: Tρεις κλίμακες επιδότησης στο ρεύμα - 50 ευρώ επιπλέον για μείωση κατανάλωσης 15% – 90 ευρώ η επιδότηση για φυσικό αέριο

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου

Aνακοινώσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφορικά με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Οκτώβριο.

H Ελλάδα προνόησε και έχει λάβει μέτρα αποορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης τόνισε ο υπουργός, ξεκινώντας τις ανακοινώσεις του. Ιδιαίτερα για τον μηχανισμό για τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών είπε ότι ο ελληνικός μηχανισμός έχει αποδώσει 2,5 δισ. ευρώ.

Ανέφερε ότι είναι τρεις οι στόχοι της κυβέρνησης:

  • Να συνεχίσουμε τη στήριξη των νοικοκυριών
  • Να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για ενεργειακή επάρκεια όλο τον χειμώνα
  • Να ενισχύσουμε την προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας
  • Από την 1η Οκτωβρίου θα ισχύσει κλιμακωτή επιδότηση για τα νοικοκυριά με τρεις κλίμακες. Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Οι τρεις κλίμακες

  • Έως 500 κιλοβατώρες απορροφούμε το 90% της αύξησης και αυτό αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα
  • Από 501 έως 1.000 κιλοβατώρες απορροφούμε το 80% της αύξησης. Αν έναν κοικκυριό μειώσει κατά 15% τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ τη μεγαβατώρα
  • Από 1001 κιλοβατώρες και πάνω απορροφάται το 70% της αύξησης και η επιδότηση διαμορφώνεται στα 336 ευρώ ανά μεγαβατώρα και επίσης αν υπάρξει μείωση της κατανάλωσης 15%, η επιδότηση αυξάνεται 50 ευρώ.
  • Παράλληλα και αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει από την ΔΕΠΑ οριζόντια επιδότηση 90 ευρώ ανα μεγαβατώρα για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και για το σύνολο της κατανάλωσης και θα απορροφήσει έτσι το 50% της αύξησης με το μέτρο να αφορά 700.000 καταναλωτές ανεξαρτήτως κριτηρίων.

Ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε και ειδικό τέλος δέκα ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις ποσότητες φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ειδικά για την ηλεκτροπαραγωγή. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε ειδικό λογαριασμό για στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και τις επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις όπως πραγματοποιήθηκαν

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2023 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS