Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύξηση 6% στα τιμολόγια λιανικής το Φεβρουάριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύξηση 6% στα τιμολόγια λιανικής το Φεβρουάριο

Αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6% παρά την πτώση των τιμολογίων στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρουσίασε η αγορά ηλεκτρισμού τον Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα της ραγδαίας υποχώρησης των επιδοτήσεων.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η μηνιαία έρευνα της HEPI (Household Energy Price Index for Europe) για 33 πόλεις της ΕΕ, η οποία αναφέρει ότι η κρατική στήριξη για το εξεταζόμενο διάστημα διαμορφώθηκε από 330 ευρώ/MWh (33 λεπτά ανά κιλοβατώρα) στα 40 ευρώ /MWh (0,04 λεπτά).

Η Αθήνα συντάχθηκε στις ανατιμήσεις με τρεις ακόμη ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες επίσης παρατηρήθηκε αύξηση τιμών που είναι το Παρίσι, η Μαδρίτη και το Λονδίνο. Εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες που η μείωση των χονδρεμπορικών τιμών συνοδεύτηκε με αντίστοιχη υποχώρηση τιμών.

Με βάση την μελέτη της HEPI, η μέση τιμή της Αθήνας στην κατάταξη με τις 33 πόλεις της μελέτης ήταν 30,19 λεπτά ανά κιλοβατώρα έναντι 28,26 ευρώ που ήταν η αντίστοιχη τιμή μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ και 26,60 που ήταν ο μέσος όρος των πρωτευουσών της Ευρώπης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS