Γερμανία: Αποκαταστάθηκε μόνο στο 40% η ροή αερίου από το Nord Stream1 - Παίρνει νέο πακέτο έκτακτων μέτρων

Γερμανία: Αποκαταστάθηκε μόνο στο 40% η ροή αερίου από το Nord Stream1 - Παίρνει νέο πακέτο έκτακτων μέτρων

Νέο πακέτο έκτακτων μέτρων για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Γερμανία ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, μετά την επανέναρξη των ροών από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 σε μειωμένα επίπεδα, μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο για συντήρηση.

Ειδικότερα, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν είναι αξιόπιστες και κάλεσε τους ανθρώπους να ενωθούν για να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το αίτημα των επιχειρήσεων οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο καθεστώς τηλεργασίας, ώστε να απενεργοποιηθούν τα συστήματα θέρμανσης σε μεγαλύτερα κτίρια, μια νομική υποχρέωση προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τα αναποτελεσματικά συστήματα θέρμανσης καθώς και την απαγόρευση της χρήσης φυσικού αερίου για τη θέρμανση ιδιωτικών πισινών.

Οι φόβοι ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε το κλείσιμο του αγωγού για εργασίες συντήρησης ως πρόσχημα για να διακόψει οριστικά την παροχή αποδείχθηκαν, τελικά, αβάσιμοι, αλλά οι ειδικοί είπαν ότι η επανέναρξη στο 40% περίπου των προμηθειών δεν θα αποτρέψει μια ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα.

Γερμανία: «Δεν θα ελέγχουμε τα νοικοκυριά για την ενέργεια που καταναλώνουν»

Ο Χάμπεκ είπε ότι οι διάδρομοι στα δημόσια κτίρια θα πρέπει να παραμένουν χωρίς θέρμανση όπου είναι δυνατόν και ότι οι καπνοδοχοκαθαριστές θα πρέπει να ελέγχουν ότι τα συστήματα θέρμανσης ενός νοικοκυριού λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Ο Γερμανός υπουργός είπε ότι δεν σκοπεύει να «αστυνομεύει» τα νοικοκυριά για την ενέργεια που καταναλώνουν καθώς πιστεύει ότι μπορεί να βασιστεί στην ατομική ευθύνη των ανθρώπων. Τόνισε, όμως, ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί μια «σημαντική ενισχυτική δύναμη» και εκτιμά ότι η ενεργειακή πρόκληση θα διαρκέσει για δύο χειμώνες.

Μονομερής ενέργεια της Ουγγαρίας η αγορά περισσότερου ρωσικού αερίου

Περιπλέκοντας τις προσπάθειες να παρουσιαστεί ένα ενιαίο μέτωπο κατά της Ρωσίας από τα μέλη της ΕΕ, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας φάνηκε να ενεργεί μονομερώς την Πέμπτη όταν ο υπουργός Εξωτερικών της, Πέτερ Σζιγιάρτο, ταξίδεψε στη Μόσχα για να συζητήσει την αγορά περισσότερου φυσικού αερίου.

«Για να διασφαλίσει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ουγγαρίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου επιπλέον των ποσοτήτων που προβλέπονται στα μακροπρόθεσμα συμβόλαια», ανέφερε το κυβερνών κόμμα Fidesz σε δήλωση στο Facebook.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ