Γεωργιάδης για «Καλάθι του Νοικοκυριού»: Μεγάλες μειώσεις στη μεσοσταθμική αξία για 4η συνεχόμενη εβδομάδα

Γεωργιάδης για «Καλάθι του Νοικοκυριού»: Μεγάλες μειώσεις στη μεσοσταθμική αξία για 4η συνεχόμενη εβδομάδα

Ανάρτηση για το «Καλάθι του νοικοκυριού» έκανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στο twitter.

Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στο καλάθι του νοικοκυριού παρατηρείται μεσοσταθμική μείωση.

Συγκεκριμένα από 1134 προϊόντα 57 (5.03%) παρουσίασαν μικρή αύξηση, 44 (3.88%) παρουσίασαν μεγάλη μείωση και 1033 (91.09%) παρέμειναν σταθερά.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης.

«24η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», είχαμε μεγάλες μειώσεις συνολικά, -2,5% στη μεσοσταθμική του αξία σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Είναι η 4η συνεχόμενη εβδομάδα με μεσοσταθμική μείωση. Συγκεκριμένα από 1134 προϊόντα 57 (5.03%) παρουσίασαν μικρή αύξηση, 44 (3.88%) παρουσίασαν μεγάλη μείωση και 1.033 (91.09%) παρέμειναν σταθερά! Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας συνεχίζεται», σημείωσε ο υπουργός.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση Γεωργιάδη

 

Το «Καλάθι του νοικοκυριού» επέστρεψε στην «κανονική» του σύνθεση, με τις 60 κατηγορίες προϊόντων, μετά τη λήξη της ισχύος του «Καλαθιού της Σαρακοστής» και στη συνέχεια του «Καλαθιού του Πάσχα» που εφαρμόστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σήμερα, όπως κάθε Τετάρτη οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο μέτρο -το οποίο μπαίνει στην 25η εβδομάδα εφαρμογής του- αναρτούν τις ανανωμένες λίστες τους στο e-καταναλωτής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ