Σταϊκούρας: Η τιμή στο φυσικό αέριο θα παραμείνει ψηλά όλη τη χρονιά -Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Σταϊκούρας: Η τιμή στο φυσικό αέριο θα παραμείνει ψηλά όλη τη χρονιά -Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Το βασικό σενάριο είναι η τιμή στο φυσικό αέριο να παραμείνει στο επίπεδο αυτών των ημερών για όλη τη χρονιά, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

«Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου στον βαθμό που μπορούμε, καλύπτοντας τμήμα των αυξήσεων. Με βάση τις εκτιμήσεις πριν από 15 ημέρες, φαινόταν ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα πέσουν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στο ΟΡΕΝ, σημειώνοντας ότι «σήμερα που μιλάμε, το βασικό σενάριο είναι ότι η τιμή στο φυσικό αέριο θα μείνει στο επίπεδο αυτών των ημερών για όλη τη χρονιά». 

Άρα, θα απαιτηθεί πολύ μεγαλύτερη επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας πως τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η τιμή των σιτηρών». Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσουν να επιδοτούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, ενώ τόνισε πως από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ υπάρχει 350 εκατ. ευρώ ελάφρυνση στα πορτοφόλια των πολιτών.


Τα 6 μέτρα στο «τραπέζι» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στο τραπέζι της κυβέρνησης υπάρχουν έξι μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που επηρεάζουν την ελληνική οικονομία αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών:

  • συνέχεια επιδότησης λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου, καλύπτοντας τμήμα των αυξήσεων,
  • βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη,
  • «γενναία αλλά και ρεαλιστική», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Σταϊκούρας, αύξηση του κατώτατου μισθού,
  • στοχευμένες ενέργειες προς ευάλωτα νοικοκυριά, ανάλογα με τα δημοσιονομικά,
  • αποφάσεις από την Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες για τον μηχανισμό που θα δώσει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να βοηθήσουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις,
  • εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους δημοσιονομικούς κανόνες


«Όλα αυτά είναι εθνικές πολιτικές, δεν θα καλύψουν το κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Καμία χώρα δεν θα τα καταφέρει μόνη της, τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να πάρει ριζικές αποφάσεις η ΕΕ για να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS