Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι δικαιούνται επιστροφή φόρου και απαλλαγές από τεκμήρια

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι δικαιούνται επιστροφή φόρου και απαλλαγές από τεκμήρια

Σημαντικές ελαφρύνσεις στο φόρο που θα πληρώσουν, μετά τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, θα δουν χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Οπως προκύπτει λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περασμένης χρονιάς οι ευνοημένοι μετρώνται σε πολλές χιλιάδες. Σύμφωνα με το OPEN, πολλοί θα είναι οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που θα δικαιούνται μεγάλα ποσά επιστροφής φόρων.

Στη φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2020 θα αποτυπώνεται μια σειρά από αποζημιώσεις που έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, λόγω της πανδημίας. Αυτά τα ποσά, ωστόσο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ του OPEN, η ίδια ρύθμιση ισχύει και για τις εισοδηματικές ενισχύσεις, που έγιναν φέτος, οι οποίες δεν θα συνυπολογιστούν στα ετήσια φορολογητέα εισοδήματά τους.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οι νέοι κωδικοί

Την ίδια στιγμή, περί το ένα εκατομμύριο μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες πληγέντες από την κρίση της πανδημίας που ανέστειλαν την εργασία τους, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ή έλαβαν μειωμένα ενοίκια θα δουν απαλλαγές από τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Αλλαγές κωδικών θα υπάρχουν τόσο στο έντυπο Ε1 όσο και στο Ε3 που υποβάλλεται από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Οι νέοι κωδικοί και οι βασικές αλλαγές είναι, Τεκμήρια, Ανακαίνιση ακινήτων, Νέοι μειωμένοι συντελεστές, Επενδυτικοί Άγγελοι, Ηλεκτρικά οχήματα, Μετοχές - stock options, Ακύρωση του πέναλτι για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, Φορολογική κατοικία, η φορολόγηση των ενοικίων κ.ά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ