Φορολογικές δηλώσεις: 3 στους 4 δεν πληρώνουν έξτρα φόρο -Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Φορολογικές δηλώσεις: 3 στους 4 δεν πληρώνουν έξτρα φόρο -Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Τις φορολογικές τους δηλώσεις για το έτος 2023 υπέβαλαν στην εφαρμογή της ΑΑΔΕ οι πρώτοι «γενναίοι».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχαν υποβληθεί οι πρώτες 14.324 φορολογικές δηλώσεις (Ε1). Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, μόλις 1 στους 4 φορολογούμενους (23,11%) καλείται να πληρώσει περαιτέρω φόρο, με το 76,89% (3 στους 4) είτε να περιμένει επιστροφή φόρου (21,37%) είτε να έχει μηδενικό αποτέλεσμα στη δήλωση (55,52%).

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Τι ποσά φόρων προκύπτουν

Βάσει των στατιστικών στοιχείων που ανακοινώνει η ΑΑΔΕ, ο μέσος φόρος για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα είναι στα 585,14 ευρώ. Αυτές οι μέσες τιμές αναμένεται να αλλάξουν διότι συνηθίζεται πρώτοι να υποβάλουν φορολογική δήλωση όσοι αναμένουν επιστροφή.

Για αυτούς που θα έχουν επιστροφή φόρου, η μέση επιστροφή υπολογίζεται στα 402,1 ευρώ.

Τα «κλειδιά» των φορολογικών δηλώσεων

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία που δόθηκε για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης είναι η 30η Ιουνίου 2023, ενώ η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου 2023. Η πληρωμή του φόρου που προκύπτει θα γίνει σε οκτώ μηνιαίες δόσεις με την πρώτη, όπως αναφέρθηκε, να καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου του 2023 και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

Όπως ίσχυσε και στις προηγούμενες χρονιές, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δίνεται έκπτωση 3% σε όσα φυσικά πρόσωπα πληρώσουν εφάπαξ, έως τις 31 Ιουλίου, το σύνολο του ποσού που θα προκύψει από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ