Το ευρώ βρίσκεται σε απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Το ευρώ βρίσκεται σε απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Το ευρώ άγγιξε την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο σήμερα, με την ισοτιμία του να υποχωρεί σήμερα 0,3% στα 1,0004 δολάρια

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Ο ρόλος του δολαρίου ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές που ανησυχούν για τις οικονομικές προοπτικές έγινε πιο αισθητός τις τελευταίες εβδομάδες, με το δολάριο να εκτινάσσεται σε υψηλά επίπεδα 20ετίας έναντι πολλών νομισμάτων.

Το ευρώ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω του αντίκτυπου από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία της Ευρωζώνης καθώς και της μεγάλης διαφοράς των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με τα επιτόκια της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών.

Ο δείκτης σταθμισμένης ισοτιμίας του δολαρίου αυξήθηκε 0,3% στις 108,48 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχώρησε σε νέο χαμηλό δύο ετών.

Το αδύναμο ευρώ θα μπορούσε να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα αυτόν τον μήνα, για πρώτη φορά από το 2011. Έτσι θα ευθυγραμμιστεί με άλλες κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve της Αμερικής και της Τράπεζας της Αγγλίας, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνουν το κόστος δανεισμού για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS