Έξι μεγάλες ΔΕΚΟ περνούν πλέον στο Υπερταμείο

ipoik 740

To νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ορίζει ότι έξι ΔΕΚΟ θα ανήκουν πλέον στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ή αλλιώς στο λεγόμενο και ως υπερταμείο.

Στον έλεγχο της εταιρείας περνούν η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, η ΕΥΔΑΠ, οι κτιριακές υποδομές ΑΕ, η ΕΛΒΟ, η Αττικό Μετρό και το 34% των μετοχών της ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων για τη μετάβαση στη νέα αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και ασφαλιστικές διατάξεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αύξηση της εισφοράς υγείας για όλους τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες, για τους οποίους ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε εκπτώσεις.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ακόμα, ρύθμιση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία συνάπτει σύμβαση διάρκειας έως 10 ετών για την εκμίσθωση τροχαίου υλικού με τη ΓΑΙΟΣΕ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου για να εγκριθεί καταρχήν η δόση στο Euroworking Group δύο ημέρες μετά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ