Eurostat: Στο 11,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Eurostat: Στο 11,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Στο 11,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Eurostat, από 11,3% που ήταν τον Ιούλιο.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στη χώρα μας εκτιμάται πως κατέγραψε μικρή αποκλιμάκωση της τάξης του -0,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σε αντίθεση με το σύνολο της Ευρωζώνης όπου ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί στο 9,1% από 8,9% που ήταν τον Ιούλιο, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Παρόλα αυτά, σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στη χώρα μας παραμένει υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. 

Τα αρχικά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό του Aυγούστου δείνουν μια πρώτη εικόνα για το πώς «κάλπασαν» οι τιμές καταναλωτή, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ στις 9 Σεπτεμβρίου. 

Όπως επισήμαιναν κυβερνητικά στελέχη αυτό τον μήνα αναμένεται να φανεί η θετική επίπτωση του νέου μηχανισμού για το ρεύμα καθώς από την 1η Αυγούστου έχει τεθεί ένα έμμεσο πλαφόν στις τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στα 15-18 λεπτά. Μένει, βέβαια να δείξουν κάτι τέτοιο και τα «νούμερα» καθώς ο Αύγουστος ήταν μήνας που πέρασαν και αρκετές αυξήσεις στο ράφι. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ