Έρχεται το Food Pass: Επίδομα 300 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους έως τα Χριστούγεννα

Έρχεται το Food Pass: Επίδομα 300 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους έως τα Χριστούγεννα

Πρόκειται για το Food Pass, το επίδομα τροφίμων που εξετάζει η κυβέρνηση να δώσει σε οικονομικά αδύναμους και ευάλωτους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να είναι ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Το Food Pass, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, θα είναι ύψους 300 ευρώ και δικαιούχοι του επιδόματος τροφίμων θα είναι σχεδόν 1 εκατ. πολίτες.

Το Food Pass αναμένεται να δοθεί έως τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ακρίβεια, που προκαλεί η εκτόξευση του πληθωρισμού.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δοθεί το Food Pass, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει επίδομα τροφίμων.

Οποιοδήποτε πρόσθετο πλεόνασμα ανάπτυξης θα επιστρέφει στην κοινωνία, επισήμανε ο Άκης Σκέρτσος, σημειώνοντας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.

Ακόμα, άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο ενός fuel pass 3, αλλά σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών στα καύσιμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS