Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα κάνετε την αίτηση - Πότε θα εισπράξουν τα χρήματα οι δικαούχοι

Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα κάνετε την αίτηση - Πότε θα εισπράξουν τα χρήματα οι δικαούχοι

Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που δικαιούνται αποζημίωση για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα καθώς με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζεται ότι την ενίσχυση θα λάβουν όσοι είχαν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ για το 2020. Έτσι λοιπόν την επιδότηση δικαιούνται νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα έως και 70.000 ευρώ. 

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στα μέσα Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμη για δύο εβδομάδες. Τα χρήματα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαούχων τον Ιούλιο, μετά τον έλεγχο των στοιχείων.

Η ενίσχυση θα κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ. Μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να την υπολογίσει αν αφαιρέσει από τη ρήτρα αναπροσαρμογής τις εκπτώσεις που έχει και πολλαπλασιάσει το υπόλοιπο με το 60%.
Η διαδικασία

Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxis, θα επιβεβαιώνει ή θα επικαιροποιεί τα στοιχεία της πρώτης κατοικίας, του ποσοστού συνιδιοκτησία και του ρολογιού που θα εμφανίζονται και θα ολοκληρώνει την αίτηση συμπληρώνοντας και τον IBAN του.  

Στις περιπτώσεις που δύο ή περισσότερα νοικοκυριά δηλώνουν την ίδια παροχή ρεύματος, το ποσό θα δοθεί στο δικαιούχο του οποίο ο ΑΦΜ αναγράφεται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο αναγραφόμενος ΑΦΜ δεν ανήκει σε κανέναν από τους δικαιούχους , το ποσό της επιδότησης επιμερίζεται στους δικαιούχους.  

Οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τα παιδιά τους που είναι φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη θα πρέπει να προσέξουν γιατί πρέπει να υποβάλουν πρώτα τη φετινή φορολογική δήλωση ώστε να συμπληρώσουν τον πίνακα 6 που αφορά το ενοίκιο φοιτητικής εστίας και το ρολόι παροχής της φοιτητικής κατοικίας. Στην συνέχεια στην αίτηση για τα χρήματα θα συμπληρώσουν και την ένδειξη για τη φοιτητική κατοικία και τη δική τους κύρια κατοικία.  

Για τις φοιτητικές παροχές θα δοθούν και πρόσθετα αναδρομικά για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου ύψους 250€ τα οποία όμως θα ελαφρύνουν επόμενους λογαριασμούς και δεν θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όσοι κάνουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση φέτος, θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση πριν κάνουν αίτηση για το επίδομα.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ