Επίδομα θέρμανσης: Με «βελτιώσεις» μέχρι το τέλος του 2020

Επίδομα θέρμανσης: Με «βελτιώσεις» μέχρι το τέλος του 2020

Την Πέμπτη ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη ανακοινώσει μέσω του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2021 ότι η καταβολή του θα πραγματοποιηθεί φέτος, αντί για το 2021.

Παράλληλα, εξετάζει να προβεί σε βελτιώσεις προκειμένου να καλυφθούν κι άλλες πηγές θέρμανσης εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως το φυσικό αέριο, τα ξύλα και το πέλετ.

Η τιμή με την οποία θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου εκτιμάται γύρω στα 80 λεπτά το λίτρο, από 1,05-1,10 ευρώ το λίτρο που ήταν πέρυσι την ίδια εποχή.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, το οικονομικό επιτελείο μελετά αλλαγές και διεύρυνση του επιδόματος, προκειμένου να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες που το έχουν ανάγκη. Μελετάται η καταβολή επιδόματος θέρμανσης για τη χρήση ξύλων και πέλετ να λαμβάνει υπόψη και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Εκτός φαίνεται ότι θα βρεθεί η χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος ως πηγή θέρμανσης (μέσω air-condiotion, θερμάστρες, κ.α.) καθώς οι ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών ωφελούνται από το κοινωνικό τιμολόγιο.

Με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί να ανέρχεται συνολικά σε 84 εκατ. ευρώ, και ήδη πολλοί πολίτες να έχουν προμηθευθεί πετρέλαιο θέρμανσης την άνοιξη που η τιμή του είχε φτάσει σε ιστορικά χαμηλά, στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει τη δυνατότητα και σε όσους δεν το έχουν κάνει να αγοράσουν πριν από το τέλος του έτους.

Πιθανότατα μετά και τις αλλαγές που θα επέλθουν για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης να χρειαστεί να δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα, δεδομένου ότι το υπάρχον πλαίσιο μπορεί να υποστηρίξει μόνο αγορές πετρελαίου θέρμανσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα προβλέπουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να διασφαλιστεί ότι το ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους θα διατεθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή για θέρμανση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS