ΕΝΦΙΑ: Η ημερομηνία «κλειδί» για την πληρωμή της τρίτης δόσης και τις διορθώσεις στο Ε9 - Τι ισχύει για τα πρόστιμα

ΕΝΦΙΑ: Η ημερομηνία «κλειδί» για την πληρωμή της τρίτης δόσης και τις διορθώσεις στο Ε9 - Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 29 Ιουλίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την ίδια ημερομηνία οι φορολογούμενοι μπορούν να διορθώσουν λάθη, κενά και παραλείψεις στο Ε9. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση και να διορθώσουν τα στοιχεία για την ακίνητη περιουσία τους με βάση τα οποία θα επαναϋπολογιστεί ο φόρος.

Όσοι είχαν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που αποτυπώθηκαν στη δήλωση ακινήτων Ε9 (αποτελεί τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ) θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διορθώσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Νέο εκκαθαριστικό

Με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται αυτόματα νέο εκκαθαριστικό με νέο ποσό φόρου. Ο νέος λογαριασμός ΕΝΦΙΑ εκδίδεται αυτόματα εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα πρέπει να κλείσει ραντεβού με την Εφορία του για να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι οι διορθώσεις λαθών στα Ε9 δεν τιμωρούνται με πρόστιμο 100 ευρώ, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση στις περιοχές όπου ανήκουν τα ακίνητα κάθε ιδιοκτήτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ