ΕΝΦΙΑ 2021: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά στο myAADE.gr -Σε 6 δόσεις η πληρωμή

ΕΝΦΙΑ 2021: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά στο myAADE.gr -Σε 6 δόσεις η πληρωμή

Αναρτήθηκαν όλα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2021. Οι 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες μπορούν να εισέλθουν στο myAADE και να δουν το ποσό που αντιστοιχεί στον καθένα.

Το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρωθεί ανέρχεται σε λίγο πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε έξι δόσεις. Η πρώτη μπορεί να πληρωθεί μαζί με την δεύτερη στο τέλος Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ η τελευταία είναι προγραμματισμένη να καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2022.

Διαφορές στο εκκαθαριστικό τους θα δουν μόνο εκείνοι που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο, όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες που προχώρησαν στην τακτοποίηση αυθαίρετων επιφανειών. Έτσι, ανάλογα με το αν οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει μικρότερες ή μεγαλύτερες επιφάνειες, θα δουν το εκκαθαριστικό τους αυξημένο ή μειωμένο.

Υπάρχει βέβαια και μία μεγάλη κατηγορία φορολογουμένων που θα πληρώσουν μειωμένο φόρο ή ακόμη και μηδενικό και έχει να κάνει με τα εισοδήματα του 2020. Ο αριθμός των εν λόγω φορολογουμένων υπολογίζεται σε πάνω από 1,3 εκατ. και γι' αυτούς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50% ή ακόμη και θα μηδενίζεται. Σημειώνεται ότι για τους πυρόπληκτους «τρέχει» απαλλαγή για τρία χρόνια, αλλά πρέπει να έχουν υποβάλει ή να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Για όσους υποβάλουν αίτηση μετά την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 15 Οκτωβρίου, η αρχική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα περιλαμβάνει και τα ακίνητα αυτά και στη συνέχεια θα επανεκδοθεί νέο εκκαθαριστικό από την ΑΑΔΕ έως τις 30 Οκτωβρίου με την απαλλαγή από τον φόρο.

Ειδικά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Δυτική Αττική και στην Κορινθία που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και δεν έχουν υποβάλει αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως τις 21 Σεπτεμβρίου, η απαλλαγή θα χορηγηθεί από την ΑΑΔΕ απευθείας χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την 11η Έκθεση Αξιολόγησης, το Νοέμβριο το υπουργείο Οικονομικών θα φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο με τις αλλαγές του ΕΝΦΙΑ, ενώ τα εκκαθαριστικά του φόρου για το 2022 θα αναρτηθούν το Μάρτιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής σε 10 δόσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS