Ζελένσκι προς κυπριακή Βουλή: «Να πάψουν τα χρυσά διαβατήρια για Ρώσους» - Δεν εμφανίστηκαν μαχητές του Αζόφ

Ζελένσκι προς κυπριακή Βουλή: «Να πάψουν τα χρυσά διαβατήρια για Ρώσους» - Δεν εμφανίστηκαν μαχητές του Αζόφ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στη κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων και τον κυπριακό λαό.

Σημειώνεται πως στο κυπριακό Κοινοβούλιο δεν εμφανίστηκαν μαχητές του τάγματος Αζόφ, μετά το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου.

«Είμαι ευγνώμων προς εσάς για τη στάση αρχής. Αντιδράσατε στην εισβολή της Ρωσίας και απαγορεύσατε τη στάθμευση ρωσικών πλοίων στα λιμάνια σας. Είμαστε ευγνώμονες για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εργαλεία πίεσης κατά της Ρωσίας. Κλείστε τα λιμάνια για τα πλοία, αλλά και τα ιδιωτικά σκάφη, των Ρώσων. Να πάψουν τα χρυσά διαβατήρια Ρώσων, η διπλή υπηκοότητα. Μόνο με αποδείξεις ότι κάποιοι από αυτούς δεν βλάπτουν την Ουκρανία, να παραμείνουν τα προνόμια», ανέφερε ο Ζελένσκι.

 

ΠτΒ: Ο κυπριακός λαός αισθάνεται την οδύνη

Στην εισαγωγική της ομιλία η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι ότι ο κυπριακός λαός αισθάνεται την οδύνη του ουκρανικού λαού. Όπως τόνισε οι εικόνες αυτές είναι γνώριμες σε εμάς, αφού είναι νωπές οι πληγές της τουρκικής εισβολής.

Στη συνέχεια έγινε μονόλεπτη σιγή.

Ζελένσκι: Είμαι ευγνώμων προς εσάς για τη στάση αρχής

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ζελένσκι, σημείωσε ότι είναι μεγάλη του τιμή που αυτή την κρίσιμη στιγμή στην Ουκρανία μπορεί να απευθύνεται στην κυπριακή Βουλή.

«Τώρα κρίνεται η μοίρα όλων των ευρωπαϊκών κρατών», τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε σε χιλιάδες πτώματα αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Ουκρανίας και κάλεσε τους βουλευτές να παρακολουθήσουν βίντεο με εικόνες καταστροφής στη χώρα του.

«Είμαι ευγνώμων προς εσάς για τη στάση αρχής. Αντιδράσατε στην εισβολή της Ρωσίας και απαγορεύσατε τη στάθμευση ρωσικών πλοίων στα λιμάνια σας. Είμαστε ευγνώμονες για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εργαλεία πίεσης κατά της Ρωσίας. Κλείστε τα λιμάνια για τα πλοία, και τα ιδιωτικά σκάφη, των Ρώσων. Να πάψουν τα χρυσά διαβατήρια Ρώσων, η διπλή υπηκοότητα. Μόνο με αποδείξεις ότι κάποιοι από αυτούς δεν βλάπτουν την Ουκρανία, να παραμείνουν τα προνόμια», είπε.

Διαμαρτυρία Ουκρανών

Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία Ουκρανών έξω από τη Βουλή, με αφορμή την ομιλία από τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι.

Διαδηλωτές φορούσαν φανέλες με "αίμα", άλλοι με κουκούλες και άλλοι με δεμένα χέρια, στέλνοντας μηνύματα που σχετίζονται με τη ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS