Υπαινιγμοί από τη Ρωσία για κίνηση που «θα τραβήξει την προσοχή του πλανήτη» στην επέτειο της εισβολής

Υπαινιγμοί από τη Ρωσία για κίνηση που «θα τραβήξει την προσοχή του πλανήτη» στην επέτειο της εισβολής

Ένα δυσοίωνο όπως φαίνεται μήνυμα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας για την επέτειο της εισβολής των δυνάμεων του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ η Ρωσία σχεδιάζει να επισκιάσει τις φιλοουκρανικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από τη Δύση και τις συμμαχικές χώρες σε όλο τον κόσμο με αφορμή τη συμπλήρωση στις 24 Φεβρουαρίου ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες εργάζονται σε κάτι για να διασφαλίσουν ότι οι εκδηλώσεις υπό την ηγεσία της Δύσης στη Νέα Υόρκη και αλλού «δεν θα είναι τα μόνα που θα κερδίσουν την προσοχή του κόσμου», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δηλώσεις του Ρώσου ΥΠ ΕΞ έρχονται μετά τις προβλέψεις αξιωματούχων του Κιέβου, μεταξύ άλλων του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Ολεξίι Ρεζνικόφ ότι οι δυνάμεις της Μόσχας ενδέχεται να ξεκινήσουν μια νέα επίθεση γύρω από τη συμβολικά σημαντική ημερομηνία. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα βγει από την παρούσα κατάσταση ισχυρότερη και και σε καλύτερη θέση να αμυνθεί.

Εκπρόσωπος ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων: Οι κινήσεις ρωσικών πλοίων δείχνουν προετοιμασίες για επίθεση
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διοίκησης του νότιου τομέα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων η Ρωσία προετοιμάζεται για νέες σφοδρές πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.

Τα περισσότερα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους, κάτι που υποδεικνύει προετοιμασίες νέων επιθέσεων, δήλωσε η Νατάλια Χουμεντζούκ από τηλεοράσεως. Οι περισσότεροι πύραυλοι που πλήττουν την Ουκρανία εκτοξεύονται από πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα ή την Κασπία και από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Βάσει των στοιχείων που επικαλέστηκε η Ουκρανή αξιωματούχος, μόλις δέκα ρωσικά σκάφη βρίσκονται πλέον σε ανοικτή θάλασσα και τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι υποβρύχια. Συνήθως είναι πολύ περισσότερα. «Για κάποιο διάστημα έκαναν επίδειξη ισχύος στη θάλασσα, επιδεικνύοντας την παρουσία τους κι ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης και μετά επέστρεψαν στις βάσεις τους, όπου συνήθως προετοιμάζονται για μια νέα μαζική πυραυλική επίθεση», είπε η Χουμεντζούκ, αιτιολογώντας τις υποψίες της για επικείμενα πλήγματα βάσει προηγούμενων εμπειριών.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS