Σύνοδος κορυφής ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Ν. Κορέας για την επιθετικότητα της Πιονγκγιάνγκ

Σύνοδος κορυφής ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Ν. Κορέας για την επιθετικότητα της Πιονγκγιάνγκ

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας οριστικοποιούν τις διευθετήσεις για να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής των ηγετών τους στα μέσα του τρέχοντος μηνός, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζει.

Παράλληλα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περίπου 80 βολές πυροβολικού σε μια θαλάσσια συνοριακή ζώνη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε η Νότια Κορέα την Παρασκευή, καθώς οι υπουργοί Άμυνας από τη Σεούλ και την Ουάσιγκτον δεσμεύτηκαν να επιδείξουν αποφασιστικότητα απέναντι σε δοκιμές πυραύλων από τον Βορρά.

Κατά το ιαπωνικό πρακτορείο, οι συνομιλίες των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Γιουν Σοκ-γελ και του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα είναι ένας τρόπος οι τρεις σύμμαχοι να επιδείξουν την αλληλεγγύη και την ενότητά τους μπροστά στην κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή εξαιτίας της σειράς δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, από τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πολλούς πυραύλους στη θάλασσα την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου ενός πιθανώς αποτυχημένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ωθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα να παρατείνουν τις αεροπορικές ασκήσεις που έχουν εξοργίσει την Πιονγκγιάνγκ.

Ξεκινώντας λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εντόπισε πάνω από 80 βολές πυροβολικού που εκτοξεύτηκαν στη θάλασσα από τη Βόρεια Κορέα, κάτι που, όπως λέει, αποτελεί παραβίαση της ενδοκορεατικής συμφωνίας του 2018.

Ο Νότος εξέδωσε προειδοποιητική επικοινωνία προς τον Βορρά για τα πυρά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Σε συνάντηση στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και ο Υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Λι Γιονγκ Σαπ δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν νέα μέτρα για να επιδείξουν την «αποφασιστικότητα και τις ικανότητες» της συμμαχίας μετά από επανειλημμένες βορειοκορεατικές προκλήσεις, σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ