Χουλουσί Ακάρ: «Είμαστε υπομονετικοί και τείνουμε τη χείρα φιλίας στην Ελλάδα» - Υπέρ «δίκαιου διαμοιρασμού» του Αιγαίου

Χουλουσί Ακάρ: «Είμαστε υπομονετικοί και τείνουμε τη χείρα φιλίας στην Ελλάδα» - Υπέρ «δίκαιου διαμοιρασμού» του Αιγαίου

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δηλώνει για ακόμα μια φορά ότι η Τουρκία αναμένει από την ελληνική πλευρά να ανταποκριθεί στις φιλικές προθέσεις της, με σκοπό να δείξει ότι η Άγκυρα είναι εκείνη που καλεί σε διάλογο και η Αθήνα αυτή που αρνείται.

Αυτό που παραβλέπει να αναφέρει ωστόσο ο Ακάρ είναι ότι η Τουρκία θέλει διάλογο, αλλά μόνο εάν τηρηθούν οι όροι που θέτει.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αδριανούπολη, ο Ακάρ επανέλαβε: «δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε αυτές τις σχέσεις καλής γειτονίας και στο ζήτημα του δικαίου. Από αυτή την άποψη, είμαστε και πάλι υπομονετικοί, και πάλι συμπονετικοί, και πάλι τείνουμε τη χείρα φιλίας και κάνουμε ό,τι χρειάζεται να γίνει για να επικρατήσει η ειρήνη εδώ. Αυτή είναι η σύνοψη. Όταν λέμε ελληνοτουρκικά προβλήματα, υπάρχει αυτό που λέμε. Τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτά; Λέμε ας το κάνουμε ειρηνικά, ας το κάνουμε με διάλογο. Επομένως, λέμε ελάτε σε διάλογο».

Αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στις συνθήκες λέγοντας αυτές «είναι το κλειδί». Υποστήριξε ότι το Αιγαίο μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης και ο πλούτος του να «μοιραστεί δίκαια».

Τα ΜΟΕ

Ο Ακάρ μίλησε για μία ακόμα φορά για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για να επαναλάβει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να περιμένει την ελληνική αντιπροσωπεία για συνάντηση στην Άγκυρα επί δύο χρόνια.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι «στην τελευταία υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετείχα, μεταφέραμε τις προσδοκίες μας στον φίλο μας υπουργό Άμυνας της Ελλάδας. Περιμένουμε τώρα μια απάντηση από αυτούς. Περιμένουμε από αυτούς να λάβουν οποιαδήποτε μέτρα. Με άλλα λόγια, λέμε εδώ ότι αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μελέτες που θα περιβάλλουν πλήρως αυτό το ολοκληρωμένο πλαίσιο, ότι οι ειδικοί θα πρέπει να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνεργαστούν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και ότι ως αποτέλεσμα αυτών των μελετών θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα και να εξαλειφθούν κάποια προβλήματα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS