Βρετανία: Θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τη σταδιακή κατάργηση των ρωσικών εισαγωγών

Βρετανία: Θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τη σταδιακή κατάργηση των ρωσικών εισαγωγών

Η Βρετανία θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τη δήλωσή της ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στο τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου ως το τέλος του 2022 και θα εξετάσει την απαγόρευση ρωσικού φυσικού αερίου ακολουθώντας άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, σε μια κίνηση για την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

"Είμαστε τυχεροί στη Βρετανία που δεν αγοράζουμε αναλογικά πάρα πολύ ρωσικό πετρέλαιο και αέριο και επίσης παράγουμε το δικό μας, άρα θα το αυξήσουμε αυτό επίσης", πρόσθεσε ο Σαπς στο Sky News.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε να καταρτίσει νέα στρατηγική ενεργειακού εφοδιασμού, καθώς η κυβέρνησή του προετοιμάζεται για τις επιπτώσεις από την αύξηση κατά 54% των λογαριασμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος από τον Απρίλιο και υψηλότερες τιμές στις αντλίες βενζίνης.

Ωστόσο ο Σαπς σημείωσε ότι πιστεύει πως οι Βρετανοί θα δεχθούν το οικονομικό κόστος της απαγόρευσης.

"Μολονότι αυτό θα οδηγήσει βεβαίως σε κάποιες υψηλότερες τιμές ενέργειας -αν και μάλλον το έχουμε ήδη δει αυτό, συμβαίνει ήδη- ο βρετανικός λαός δεν προτίθεται να μας δει να χρηματοδοτούμε τον φοβερό πόλεμο του Πούτιν", σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ