Βρετανία: Σήμερα η τελική δυάδα των υποψηφίων για τη διαδοχή Τζόνσον

Βρετανία: Σήμερα η τελική δυάδα των υποψηφίων για τη διαδοχή Τζόνσον

Οι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν την τελική δυάδα των υποψηφίων που θα αναμετρηθούν για την ηγεσία της παράταξης.

Σημειώνεται πως από τους αρχικά οχτώ υποψηφίους που μπήκαν στην κούρσα των εσωκομματικών ψηφοφοριών για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, πλέον έχουν απομείνει τρεις: ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, η πρώην υπουργός Άμυνας Πένι Μόρνταντ και η νυν υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Σήμερα αναμένεται να κριθεί ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία που θα περάσουν στον «τελικό», με τα προγνωστικά να παρουσιάζουν ως φαβορί τον Σούνακ ενώ οι Μόρνταντ και Τρας κοντράρονται για τη δεύτερη θέση, αν και η Μόρνταντ φαίνεται να διατηρεί μικρό προβάδισμα.

Τα επόμενα βήματα 

Σημειώνεται πως έπειτα από την ανακοίνωση των δύο ονομάτων σήμερα, η «μπάλα» περνά από τους εκατοντάδες βουλευτές των Τόρις στα χέρια του συνόλου των πάνω από 160.000 μελών της Συντηρητικής παράταξης που αναμένεται με τις ψήφους τους να εκλέξουν τον νέο κομματικό ηγέτη και μαζί πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Η διαδικασία της τελικής ψηφοφορίας μεταξύ των μελών (online, επιστολική ψήφος) αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 2 Σεπτεμβρίου.  

Όπως έχει γίνει γνωστό, το όνομα του νικητή αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στις 5 Σεπτεμβρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ