Βρετανία: Εργαζόμενος σώθηκε τελευταία στιγμή από έκρηξη σε κάδο – [Βίντεο]

Βρετανία: Εργαζόμενος σώθηκε τελευταία στιγμή από έκρηξη σε κάδο – [Βίντεο]

Συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που δύο Βρετανοί υπάλληλοι καθαριότητας γλίτωσαν από θαύμα τον τραυματισμό τους όταν ένας κάδος απορριμμάτων εξερράγη κατά τη διάρκεια της περισυλλογής.

Στα πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV), φαίνονται οι εργαζόμενοι να εκτελούν την καθιερωμένη τους εργασία στην περιοχή Μπάρνετ του βόρειου Λονδίνου. Ένας από αυτούς, όπως βλέπουμε στο βίντεο, τοποθετεί έναν κάδο στον μηχανισμό φόρτωσης του απορριμματοφόρου και, αφού απασφαλίζει τον κάδο και περπατάει προς την πλευρά του οχήματος, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σημειώνεται μια ισχυρή έκρηξη.

Ένας μεγάλος όγκος καπνού καλύπτει το σημείο, με θραύσματα και σκουπίδια να εκτοξεύονται στον αέρα. Όταν ο καπνός αρχίζει να διαλύεται, ένας πλαστικός κάδος διακρίνεται πεσμένος στο έδαφος, με σκουπίδια να έχουν διασκορπιστεί σε όλο το δρόμο και το πεζοδρόμιο.

Το υλικό δημοσιοποιήθηκε από τον δήμο του Μπάρνετ, ο οποίος ανέφερε πως η έκρηξη προκλήθηκε από ένα ή περισσότερα εύφλεκτα αντικείμενα, όπως φιάλες αερίου, μπαταρίες ή σπρέι, τα οποία τοποθετήθηκαν λανθασμένα σε οικιακό κάδο απορριμμάτων. Όταν το αντικείμενο αυτό πιέστηκε από τον μηχανισμό συμπίεσης του απορριμματοφόρου, προκλήθηκε η έκρηξη, εκτοξεύοντας τον κάδο και άλλα σκουπίδια στο δρόμο.

Τυχεροί που δεν τραυματίστηκαν

Σχολιάζοντας το συμβάν, ο δημοτικός σύμβουλος Άλαν Σνάιντερμαν, υπεύθυνος του δήμου Μπάρνετ για θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής, παραδέχθηκε ότι οι υπάλληλοι καθαριότητας ήταν τυχεροί που δεν τραυματίστηκαν.

«Το βίντεο είναι σοκαριστικό και νιώθουμε ανακούφιση που τα μέλη του συνεργείου βγήκαν αλώβητα», δήλωσε ο κ. Σνάιντερμαν. «Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να ανακυκλώνουν σωστά αντικείμενα όπως φιάλες αερίου, μπαταρίες και σπρέι, καθώς σε άλλη περίπτωση η έκβαση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη».

Η Daily Mail σημειώνει πως το περιστατικό αυτό ακολουθεί ένα άλλο συμβάν νωρίτερα φέτος, όταν μπαταρίες λιθίου έπιασαν φωτιά και δημιούργησαν μια τρύπα στο πλάι ενός απορριμματοφόρου. Ο δήμος Μπάρνετ τόνισε ότι τα εύφλεκτα απορρίμματα δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται σε οικιακούς κάδους, αλλά να ανακυκλώνονται σε ειδικά κέντρα ανακύκλωσης.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ