Βρετανία: Επίσημα υποψήφιος ο Σούνακ - «Κυνηγάει» υπογραφές ο Τζόνσον

Βρετανία: Επίσημα υποψήφιος ο Σούνακ - «Κυνηγάει» υπογραφές ο Τζόνσον

Ο Σούνακ, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, έχει ήδη συγκεντρώσει 100 βουλευτές οι οποίοι των στηρίζουν, κάτι που χρειάζεται για να επικυρωθεί η υποψηφιότητά του στην εσωκομματική διαδικασία των Τόρις.


Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις και επομένως τη βρετανική πρωθυπουργία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα αλλά αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική κρίση. Γι’ αυτό θα είμαι υποψήφιος για ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και ο επόμενος πρωθυπουργός σας. Θέλω να διορθώσω την οικονομία μας, να ενώσω το κόμμα μας και να τα καταφέρω για τη χώρα μας»..

Ο Σούνακ, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, έχει ήδη συγκεντρώσει 100 βουλευτές οι οποίοι των στηρίζουν, κάτι που χρειάζεται για να επικυρωθεί η υποψηφιότητά του στην εσωκομματική διαδικασία των Τόρις.

«Κυνηγάει» υπογραφές ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθούσε σήμερα να εξασφαλίσει αρκετή στήριξη για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας αφού προβεβλημένα στελέχη της δεξιάς πτέρυγας του Συντηρητικού κόμματος συντάχθηκαν με τον Ρίσι Σούνακ, τον άνθρωπο που κάποτε κατηγορήθηκε ότι τον πρόδωσε.

Γνωστές προσωπικότητες, που στο παρελθόν στήριξαν τον Τζόνσον, εμφανίστηκαν τώρα να τάσσονται υπέρ του πρώην υπουργού Οικονομικών Σούνακ ενόψει μιας πρώτης ψηφοφορίας των Συντηρητικών βουλευτών αύριο.

Ο υφυπουργός Στιβ Μπέικερ δήλωσε σήμερα ότι θα ψηφίσει τον Σούνακ διότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια επιστροφή στη σαπουνόπερα που εκτυλίχθηκε νωρίτερα φέτος, πριν ο Τζόνσον εξαναγκαστεί σε παραίτηση εν μέσω σειράς σκανδάλων. «Δεν είναι η ώρα για το στιλ του Μπόρις», δήλωσε ο Μπέικερ στο Sky News.

Ο Σούνακ, ο Τζόνσον και η Πένι Μόρντοντ προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη στήριξη 100 βουλευτών προκειμένου να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στη διαδικασία ανάδειξης του επόμενου πρωθυπουργού και αντικατάστασης της Λιζ Τρας που αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από μόλις έξι εβδομάδες στην ηγεσία της χώρας.

Ο Τζόνσον αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο, όταν παραιτήθηκε ο Σούνακ, γεγονός που πυροδότησε μια γενικότερη ανταρσία και οδήγησε σε μαζική παραίτηση υπουργών του Τζόνσον.

Ο Μπέικερ δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται τώρα μια περίοδο σταθερότητας, μετά την αναταραχή που προκάλεσε στις χρηματοοικονομικές αγορές η Τρας, και αυτό σημαίνει να μην ψηφίσει κάποιος και πάλι τον Τζόνσον.

«Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να τον έχουμε ως πρωθυπουργό σε συνθήκες στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει, παρασύροντας μαζί ολόκληρη την κυβέρνηση», δήλωσε ο ίδιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ