Βραζιλία: Στους 18 οι νεκροί από πλημμύρες το τελευταίο δίμηνο

Βραζιλία: Στους 18 οι νεκροί από πλημμύρες το τελευταίο δίμηνο

Στους 18 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τις αρχές του Νοεμβρίου εξαιτίας των πλημμυρών που πλήττουν τη βραζιλιάνικη πολιτεία Μπαΐα, στη βορειοανατολική Βραζιλία, όπου 58 δήμοι βρίσκονται κάτω από τα νερά και 35.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Κυριακή.

Το πυροσβεστικό σώμα στην Μπαΐα επιβεβαίωσε τον θάνατο άνδρα 60 ετών, που πνίγηκε σε ρέμα στον δήμο Αουρελίνου Λεάλ, στο νότιο τμήμα της πολιτείας.

Πέραν των 18 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι δύο παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ 19.580 εκτοπίστηκαν και 16.001 αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 35.000 έχουν ξεσπιτωθεί από το καιρικό φαινόμενο, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία στην Μπαΐα.

Οι άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί σε διάφορα ατυχήματα εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων από τον Νοέμβριο έχουν φθάσει τους 286, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, οι πληγέντες υπολογίζεται ότι είναι 430.869.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο στα τέλη του Σαββατοκύριακου. Την Κυριακή το απόγευμα, ο αριθμός των κοινοτήτων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αυξήθηκε στις 72, εκ των οποίων 58 δήμοι είναι αντιμέτωποι με κρίση λόγω των πλημμυρών, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της πολιτείας.

Την προηγουμένη, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για 19 δήμους που πλήττονται από πλημμύρες.

«Πρόκειται για γιγαντιαία τραγωδία. Δεν θυμάμαι κάτι αντίστοιχων διαστάσεων στην πρόσφατη ιστορία της Μπαΐας. Ο αριθμός των σπιτιών, των δρόμων και των πόλεων που βρίσκονται εντελώς κάτω από τα νερά είναι αληθινά τρομακτικός», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο Ρούι Κόστα, ο οποίος επιθεώρησε από αέρος τις πληγείσες περιοχές στο νότιο τμήμα της.

Από το Σάββατο, διεξάγεται κοινή επιχείρηση των ομοσπονδιακών και των πολιτειακών αρχών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν κινητοποιηθεί προσωπικό, ελικόπτερα και εξοπλισμός για να διασωθούν χιλιάδες κάτοικοι παγιδευμένοι εξαιτίας των πλημμυρών, με τη συνεργασία και άλλων πολιτειών (Μίνας Ζεράις, Σερζίπε, Εσπίριτου Σάντου, Σάο Πάουλο).

Κάπου 25 δρόμοι είτε έχουν κοπεί στη μέση, είτε έχουν πλημμυρίσει σε διάφορους τομείς της πολιτείας, ορισμένοι εξαιτίας κατολισθήσεων βράχων ή επιχωματώσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών στην Μπαΐα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS