Βραζιλία-εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο εν μέσω έντασης - Βουλευτής τράβηξε πιστόλι και καταδίωξε πολίτη

Βραζιλία-εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο εν μέσω έντασης - Βουλευτής τράβηξε πιστόλι και καταδίωξε πολίτη

Άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις οποίες 156 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του αριστερού πρώην προέδρου - και φαβορί αυτής της αναμέτρησης – Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 17.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) και τα αποτελέσματα της πιο πολωμένης εκλογικής διαδικασίας στην σύγχρονη ιστορία της Βραζιλίας θα γίνουν γνωστά δύο με τρεις ώρες αργότερα.

Την ίδια ώρα, βουλευτής του Μπολσονάρου τράβηξε πιστόλι και καταδίωξε έναν πολίτη με τον οποίο καβγάδισε στο δρόμο. Εκείνος κατέφυγε σε καφετέρια και σώθηκε.

Στις δημοσκοπήσεις έχει προβάδισμα ο κεντροαριστερός Λούλα, καθώς προηγείται με 4-8 μονάδες του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου Μπολσονάρου, μετά από μια μια προεκλογική εκστρατεία που χαρακτηρίστηκε από ύβρεις και απειλές.

Οπαδοί του Μπολσονάρου κάνουν από τώρα λόγο για παρατυπίες και σχέδιο νοθείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μην αναγνωρίσουν ενδεχόμενη νίκη του Λούλα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ