«Βόμβα» από εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο: Μυστικό σχέδιο για προβοκάτσια της Άγκυρας στην Ελλάδα - Σαμποτάζ και σημαίες σε βραχονησίδες

«Βόμβα» από εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο: Μυστικό σχέδιο για προβοκάτσια της Άγκυρας στην Ελλάδα - Σαμποτάζ και σημαίες σε βραχονησίδες

«Τουρκική μονάδα πληροφοριών ετοιμάζεται για μυστική επιχείρηση στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος άρθρου στο Nordic Monitor, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σχέδιο για προβοκάτσια της Άγκυρας στην Ελλάδα.

Ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, γράφει στο Nordic Monitor πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «που τους πρόσφατους μήνες έχει επανειλημμένα απειλήσει την Ελλάδα με εισβολή, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την ΜΙΤ για να κλιμακώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και γείτονα».

Η μονάδα αυτή της ΜΙΤ, την ύπαρξη της οποίας δεν έχει παραδεχτεί δημόσια κανείς, είναι ένα σχετικά νέο «εργαλείο» στο οπλοστάσιο της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για μυστική επιχείρηση στρατιωτικού τύπου ενάντια σε δυτική χώρα, σύμφωνα με τον Μποζκούρτ.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, που ζει εδώ και χρόνια εξόριστος στο εξωτερικό, αποκαλύπτει ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχει σχέδιο που είναι στην διάθεση του Ερντογάν για επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, την περίοδο των εκλογών του 2023, στην Τουρκία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορα σενάρια όπως σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια, όπως το Καστελόριζο, η ύψωση τουρκικής σημαίας σε μια ή περισσότερες ελληνικές νησίδες ή βραχονησίδες, όπως έγινε στα Ίμια, καθώς και μια επιχείρηση τύπου «false flag» που θα στήσει σκηνικό κλιμάκωσης και θα δώσει την πρόφαση, την «δικαιολογία» και μια «νομιμοποίηση», σε ψευδή βάση, στην Τουρκία ώστε να προβεί σε επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας.

Από τον Φιντάν

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, σύμφωνα με το onalert.gr, αναφέρει ότι στο σχέδιο αυτό παραδόθηκε στον Ερντογάν από τον έμπιστό του και επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν. «Πρωταγωνιστικό ρόλο» θα έχει η ειδική μονάδα Τούρκων πρακτόρων της MIT, η οποία θα κληθεί να φέρει εις πέρας την συγκεκριμένη αποστολή στο Αιγαίο με υλικοτεχνική υποστήριξη από αεροπορικές και ναυτικές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS