Βίντεο: Σκάνε τα λάστιχα του αεροπλάνου κατά την απογείωση – «Ακούσαμε κρότο και είδαμε φλόγες»

Βίντεο: Σκάνε τα λάστιχα του αεροπλάνου κατά την απογείωση – «Ακούσαμε κρότο και είδαμε φλόγες»

Η πτήση 590 της American Airlines επρόκειτο να ταξιδέψει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φοίνιξ Σκάι Χάρμπορ από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τάμπα το πρωί της Τετάρτης (10/7). Ο πιλότος αναγκάστηκε να ματαιώσει την απογείωση αφού έσκασαν τα ελαστικά του αεροπλάνου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 8:00 π.μ., καθώς η πτήση 590 της American Airlines επρόκειτο να ταξιδέψει στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φοίνιξ Σκάι Χάρμπορ. Τα μέλη του πληρώματος πτήσης ανέφεραν ότι το αεροσκάφος είχε “πολλαπλά καμένα λάστιχα” και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν πριν μεταφερθούν με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό.

Ένα βίντεο του περιστατικού που κινηματογραφήθηκε από τον πιλότο Στίβεν Μάρκοβιτς και ανέβηκε στο YouTube δείχνει ένα από τα πίσω ελαστικά του αεροπλάνου να σκάει καθώς το αεροσκάφος επιτάχυνε στον διάδρομο.

Αφού εμφανίστηκαν σύντομα μαύροι καπνοί και σπινθήρες φωτιάς, το αεροπλάνο φάνηκε να μειώνει ταχύτητα και να σταματά. Το βίντεο διάρκειας σχεδόν οκτώ λεπτών αργότερα έδειξε οχήματα έκτακτης ανάγκης να φτάνουν στο σημείο.

«Τα λάστιχα στη μία πλευρά τεμαχίστηκαν και κάηκαν»

Ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ισχυριζόταν ότι ήταν στην πτήση σχολίασε κάτω από το βίντεο του Μάρκοβιτς ότι το αεροπλάνο ήταν «στα μισά του διαδρόμου προσγείωσης και ανέβαζε ταχύτητα όταν ακούσαμε δυνατό κρότο και νιώσαμε ένα ρίγος και φρενάραμε δυνατά».

«Δεν είχε απομείνει πολύς διάδρομος όταν σταματήσαμε τελικά, πλήρως φορτωμένοι και με καύσιμα για τέσσερις ώρες. Όταν σταματήσαμε, ο πιλότος είπε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα έβγαιναν μόνο προληπτικά, αλλά από τη σειρά 30, μπορούσαμε να δούμε φλόγες» θυμάται ο ταξιδιώτης, σημειώνοντας ότι “τα λάστιχα στη μία πλευρά τεμαχίστηκαν και κάηκαν, τα άλλα δύο ήταν σκασμένα”.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ