Βίντεο: Viral η στιγμή του αποχαιρετισμού Πούτιν-Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την αναχώρηση του Ρώσου προέδρου από τη Β. Κορέα

Βίντεο: Viral η στιγμή του αποχαιρετισμού Πούτιν-Κιμ Γιονγκ Ουν κατά την αναχώρηση του Ρώσου προέδρου από τη Β. Κορέα

Ο αποχαιρετισμός του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κιμ Γιονγκ Ουν από το παράθυρο του προεδρικού αεροσκάφους έγινε viral, καθώς η διήμερη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ έφτασε στο τέλος της.

Η επίσκεψη, που εκτιμάται ότι ενίσχυσε περαιτέρω τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, περιλάμβανε την ανταλλαγή δώρων και την υπογραφή μιας αμφιλεγόμενης συνθήκης.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να στέκεται κοντά στο παράθυρο της θέσης του στο αεροσκάφος, κουνώντας το χέρι χαμογελαστός προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους αξιωματούχους που στέκονταν στο αεροδρόμιο. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ανταπέδωσε τον χαιρετισμό με την ίδια θερμότητα, ενισχύοντας τη φιλική εικόνα της αποχώρησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν συμβολικά δώρα, ενώ υπέγραψαν μια συνθήκη που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα. Παρά τις επικρίσεις, η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε από θερμές συνομιλίες και υποσχέσεις για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών.

Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τον Πούτιν ως τον «καλύτερο φίλο» της Βόρειας Κορέας. Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η συνεργασία σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών τους.

Συμφωνία «συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης»

Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έφθασε στο Ανόι τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη από την Πιονγκγιάνγκ, αφού υπέγραψε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν συμφωνία «συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης» που προβλέπει ιδίως αμοιβαία υποστήριξη «σε περίπτωση επίθεσης» και ενίσχυση της «στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας».

«Η συνθήκη για μια συνολική σύμπραξη που υπογράφηκε σήμερα προβλέπει, μεταξύ άλλων, αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός μέρους της συνθήκης», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους αφού υπέγραψε το έγγραφο. «Η Ρωσία και η Κορέα ασκούν και οι δύο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και δεν δέχονται τη γλώσσα των εκβιασμών και των υπαγορεύσεων», προειδοποίησε.

Ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμφωνία «αληθινά επαναστατικό έγγραφο» και πρόσθεσε πως η Ρωσία «δεν αποκλείει για την ίδια μια στρατιωτικοτεχνική συνεργασία» με την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν διευκρίνισε πως η συμφωνία με τη Ρωσία είναι καθαρά «αμυντική».

«Αυτή η ισχυρή συνθήκη δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα αληθινά εποικοδομητικό έγγραφο στραμμένο προς το μέλλον και αποκλειστικά ειρηνικό και αμυντικό», δήλωσε ο Κιμ δίπλα στον ρώσο πρόεδρο, για τον οποίο υποστήριξε πως είναι «ο καλύτερος φίλος του κορεατικού λαού», ενώ χαιρέτισε την έλευση μιας «νέας εποχής» στις σχέσεις με τη Μόσχα.

Η Βόρεια Κορέα «εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση, το στρατό και το λαό της Ρωσίας στη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία για να προστατεύσουν την κυριαρχία, τα συμφέροντα ασφαλείας και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας τους, δήλωσε απευθυνόμενος στον προσκεκλημένο του.

«Εκτιμάμε πολύ τη συστηματική και διαρκή υποστήριξή σας στη ρωσική πολιτική, περιλαμβανομένου του ουκρανικού ζητήματος», απάντησε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του και η Βόρεια Κορέα δεν θα δεχθούν «τον εκβιασμό» και «τις υπαγορεύσεις» της Δύσης, τη στιγμή που οι δύο χώρες αποτελούν στόχο βαριών διεθνών κυρώσεων.

«Η Ρωσία και η Κορέα διεξάγουν αμφότερες ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και δεν δέχονται τη γλώσσα των εκβιασμών και των υπαγορεύσεων», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους αφού υπέγραψε τη συμφωνία με τον Κιμ.

Ο Πούτιν επισήμανε επίσης δηλώσεις από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ οι οποίες έχουν συμφωνήσει να επιτρέψουν στην Ουκρανία να πλήττει στόχους μέσα στη Ρωσία με όπλα που της έχει προμηθεύσει η Δύση.

«Δεν πρόκειται απλώς για δηλώσεις· αυτό συμβαίνει ήδη και όλο αυτό αποτελεί χονδροειδή παραβίαση των περιορισμών τους οποίους έχουν αναλάβει δυτικές χώρες μέσα στο πλαίσιο διαφόρων διεθνών υποχρεώσεων», υποστήριξε ο ρώσος πρόεδρος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ