Βίντεο - σοκ: Ο Μακρόν έφαγε χαστούκι από πολίτη μπροστά σε χιλιάδες κόσμου

Βίντεο - σοκ: Ο Μακρόν έφαγε χαστούκι από πολίτη μπροστά σε χιλιάδες κόσμου

Ενα χαστούκι διέκοψε τη χαρά του Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ντρομ. Ταξιδεύοντας την Τρίτη στο Ντρομ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε χαλαρός και χαμογελαστός να χαιρετήσει το πλήθος που τον περίμενε. Την ώρα, όμως, του χαιρετισμού ενός νεαρού άνδρα, που διατείνεται ότι είναι «αναρχικός», ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε ένα δυνατό χαστούκι, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.

Βίντεο: Η στιγμή που άνδρας χαστουκίζει τον Εμανουέλ Μακρόν

 

Στο βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας με πράσινο μπλουζάκι, γυαλιά και μάσκα προσώπου να φωνάζει «Κάτω η Μακρονία» (“A Bas La Macronie”) και στη συνέχεια να ραπίζει στο πρόσωπο τον Γάλλο πρόεδρο, μπροστά στις κάμερες. Άνδρες της ασφάλειας έπεσαν πάνω στον νεαρό που επιτέθηκε στον Μακρόν, ενώ άλλοι απομάκρυναν τον Γάλλο πρόεδρο.

Βέβαια, ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε να μην πτοείται και λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται να συνεχίζει τους χαιρετισμούς.

Το βίντεο καταγράφηκε και ανέβηκε στα social media, ενώ, σύμφωνα με το BFMTV, δύο άτομα συνελήφθησαν.

O Mακρόν ξεκίνησε προ ημερών την πολιτική του περιοδεία στη Γαλλία διάρκειας έξι εβδομάδων, αποβλέποντας στο να αφουγκραστεί τον παλμό της χώρας καθώς βγαίνει από την κρίση της πανδημίας.

Ενόψει των τοπικών εκλογών αυτό τον μήνα στη Γαλλία, αλλά κυρίως ενόψει των προεδρικών του ερχόμενου χρόνου ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκέπτεται μέχρι τα μέσα Ιουλίου δύο περιοχές ανά εβδομάδα με στόχο να προωθήσει τις «ξεχασμένες επιτυχίες» της μέχρι τώρα θητείας του, που επισκιάστηκαν από τα παρατεταμένα lockdown και νωρίτερα από τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων». «Ο πρόεδρος χρειάζεται να δείξει ότι δεν είναι κλεισμένος στον χρυσελεφάντινο πύργο του κι ότι είναι ακόμη σε επαφή με τους νέους και τα τρέχοντα ρεύματα», σχολίασε πρόσφατα η Le Monde.

Η μαραθώνια περιοδεία του Μακρόν θυμίζει εκείνη του 2019 όταν είχε ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου δημόσια διαβούλευση για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας στον απόηχο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων». Η δημοτικότητά του Γάλλο προέδρου αυτή την περίοδο κυμαίνεται περίπου στο 40%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των δύο προκατόχων του στο αξίωμα, του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ και του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί στο ίδιο στάδιο της θητείας τους. Και με τους κεντροδεξιούς Les Republicains και την Αριστερά να πασχίζουν ακόμη να αναδείξουν αξιόπιστους προεδρικούς υποψηφίους δέκα μήνες πριν τη μάχη των εκλογών, οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν αναμέτρηση του Μακρόν στο β΄γύρο με την Μαρίν Λεπέν και επανάληψη της νίκης του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS