Β.Κορέα: Mόνο σε 28 σελίδες έχουν πρόσβαση οι πολίτες στο διαδίκτυο!

v.korea3

Ένα μικρό λάθος ενός εργαζόμενου στον τομέα τεχνολογίας του βορειοκορεατικού καθεστώτος ήταν αρκετό για να αποκαλυφθεί ότι στην πιο απομονωμένη χώρα στον κόσμο οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε μόλις...28 σάιτ.

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο τεχνικός δεν ρύθμισε σωστά έναν από τους κορυφαίους διακομιστές ονομάτων της Βόρειας Κορέας, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο διαδίκτυο η λίστα όλων των ονομάτων που περιλαμβάνει ο τομέας domain.kp.
Οι περισσότεροι από τους 28 ιστότοπους ανήκουν σε φορείς, όπως η επιτροπή πολιτισμικών σχέσεων, η υπηρεσία ναυτιλίας, η κρατική αεροπορική εταιρεία και το Κρατικό Συμβούλιο Τουρισμού, σε επίσημα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κράτους, όπως η Υπηρεσία Εκπομπών της Πιονγιάνγκ και η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Ροντόνγκ Σινμούν,ενώ υπάρχουν και σάιτ με αφιερωμένα στο...Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πιονγιάνγκ και την τοπική κουζίνα.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των ειδησεογραφικών σάιτ της χώρας, η αποκάλυψη μάλλον δεν εξέπληξε κανέναν αφού περιλαμβάνουν ειδήσεις όπως... τα δώρα γενεθλίων που έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε «βετεράνους» ακαδημαϊκούς αλλά και ειδήσεις αρνητικές για τη Νότια Κορέα όπως για παράδειγμα: «Αυξάνεται ραγδαία η εγκληματικότητα που σχετίζεται με ναρκωτικά στη νοτιοκορεάτικη νεολαία».

Το σφάλμα στη ρύθμιση των βορειοκορεάτικων διακομιστών που επέτρεψε την πρόσβαση από χρήστες άλλων χωρών ανακάλυψε την Τρίτη ο προγραμματιστής Matt Bryant, ο οποίος δημοσίευσε τα δεδομένα στο GitHub.

Αμέσως μετά την αποκάλυψη αυξήθηκε κατακόρυφα η επισκεψιμότητα στους ιστότοπους αυτούς με αποτέλεσμα να καταρρέυσουν οι ιστότοποι.Ευτυχώς, πάντως, κάποιοι πρόλαβαν να κρατήσουν μερικά printscreen.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS