Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: Στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία με ηλεκτρική καρέκλα βασανιστηρίων των Ρώσων

Υπουργείο Άμυνας Ουκρανίας: Στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία με ηλεκτρική καρέκλα βασανιστηρίων των Ρώσων

Μία φωτογραφία έδωσε στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, η οποία φέρεται να δείχνει μία ηλεκτρική καρέκλα σε ένα δωμάτιο βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι στο Χάρκοβο.

Όπως αναφέρουν οι Ουκρανοί στο tweet, η ηλεκτρική καρέκλα που απεικονίζεται στη φωτογραφία, ήταν ένα εργαλείο για τους Ρώσους εκτελεστές και σαδιστές, προκειμένου να βασανίσουν Ουκρανούς.

«Άλλο ένα ρωσικό δωμάτιο βασανιστηρίων σε απελευθερωμένη περιοχή κοντά στο Χάρκοβο. Έτσι μοιάζει μια ρωσική ηλεκτρική καρέκλα. Μόνο που αυτό δεν είναι ένα όργανο δικαιοσύνης για εγκληματίες, αλλά ένα εργαλείο για τους Ρώσους εκτελεστές και σαδιστές που βασάνισαν Ουκρανούς», αναφέρει το tweet του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

ΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου από δυνάμεις της Ρωσίας

«Βάσει αποδεικτικών στοιχείων που συνέλεξε η επιτροπή, συμπέρανε ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ λίγες μέρες μετά τις νέες καταγγελίες του Κιέβου εις βάρος της Μόσχας για τα θύματα του ομαδικού τάφου στο Ιζιούμ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε τον περασμένο Μάιο, για να διερευνήσει καταγγελίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και μέχρι στιγμής, έχει εστιάσει σε τέσσερις περιοχές, εκείνες των Κιέβου, Χαρκόβου, Σούμι και Τσερνιχίβ, όπως μετέδωσε η DW.

«Μείναμε άναυδοι από τον μεγάλο αριθμό εκτελέσεων στις περιοχές που επισκεφθήκαμε. Η επιτροπή διερευνά στην παρούσα φάση τέτοιους θανάτους σε 16 πόλεις και οικισμούς», επισήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής, Έρικ Μόζε.

Οι ερευνητές του ΟΗΕ μίλησαν με πάνω από 150 θύματα και μάρτυρες και επισκέφθηκαν 27 πόλεις και οικισμούς, όπου διεξήγαγαν έρευνες σε τάφους καθώς και σε κέντρα κράτησης και βασανιστηρίων.

Η επιτροπή των ερευνητών του ΟΗΕ παρουσίασε καταθέσεις για ξυλοδαρμούς, ηλεκτροσόκ και ξεγύμνωνα πρώην κρατουμένων σε ρωσικά κέντρα κράτησης.

Ακόμα, ο Μόζε ανέφερε ότι βρέθηκαν αποδείξεις για διάπραξη από απροσδιόριστο αριθμό Ρώσων στρατιωτών εγκλημάτων σεξουαλικής βίας με τις ηλικίες των θυμάτων να κυμαίνονται μεταξύ τεσσάρων και 82 ετών. Οι επιθεωρητές ερεύνησαν επίσης δύο περιπτώσεις κακομεταχείρισης Ρώσων από Ουκρανούς στρατιώτες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS