Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν -Με ήπια συμπτώματα ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, λαμβάνει χάπι Paxlovid

Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν -Με ήπια συμπτώματα ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, λαμβάνει χάπι Paxlovid

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος προσθέτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν, που είναι εμβολιασμένος με δύο αναμνηστικές δόσεις, έχει εμφανίσει πολύ ήπια συμπτώματα και έχει αρχίσει να λαμβάνει το χάπι Paxlovid.

Σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο θα παραμείνει ο Τζο Μπάιντεν

«Σύμφωνα με τις οδηγίες των CDC, θα παραμείνει σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ήρθε σε επαφή με μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας το πρωί, και θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες επαφές του στον Λευκό Οίκο μέσω τηλεφώνου και Zoom».

Ο Τζο Μπάιντεν έχει ξηρό βήχα, καταρροή και κόπωση, σύμφωνα με τον Ασίς Τζα, συντονιστή του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανησυχίες για την υγεία του Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν είχε κάνει τεστ την Τρίτη, με αρνητικό αποτέλεσμα. Ο πλήρης εμβολιασμός του Τζο Μπάιντεν και οι δύο αναμνηστικές δόσεις που έχει λάβει, μαζί με τη λήψη αντιικών χαπιών, μειώνουν τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός πρόεδρος να νοσήσει βαριά με Covid-19. Ωστόσο, τα άτομα μεγάλης ηλικίας βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου και έχουν περισσότερες πιθανότητες για σοβαρά συμπτώματα ή εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ, στα 79 του χρόνια, και έτσι, όπως επισημαίνουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, εγείρονται ανησυχίες για την υγεία του έπειτα από τη θετική διάγνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει λάβει την τέταρτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech τον Μάρτιο, μία ημέρα μετά την έγκριση της χορήγησης αναμνηστικής δόσης για άτομα άνω των 50 ετών.

Σήμερα, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε διαγνωστεί παλαιότερα με καρκίνο του δέρματος.

Τι θα γίνει αν νοσήσει σοβαρά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Εάν η κατάσταση του Μπάιντεν επιδεινωθεί σοβαρά, διατηρεί την επιλογή να μεταβιβάσει προσωρινά την προεδρική εξουσία στην αντιπρόεδρο Χάρις.

Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση των καθηκόντων στην Κάμαλα Χάρις έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία φορά, όταν ο Τζο Μπάιντεν υπεβλήθη σε κολονοσκόπηση.

Ο Τζορτζ Μπους και ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχαν επίσης επικαλεστεί τη συγκεκριμένη διαδικασία του αμερικανικού Συντάγματος, λόγω υποβολής τους σε κολονοσκόπηση.

Η διάγνωση του Μπάιντεν έρχεται εν μέσω ενός ακόμη κύματος Covid στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο οποίο κυριαρχεί αυτή τη φορά η παραλλαγή BA.5.

Ενώ ο Μπάιντεν είχε αποφύγει τον ιό μέχρι τώρα, αρκετοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 τα τελευταία δύο χρόνια, όπως η Χάρις, ο σύζυγός της Ντάγκλας Έμχοφ, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και η πρώην εκπρόσωπος Τύπου Τζεν Ψάκι.

Κανένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν έχει αναφέρει σοβαρά συμπτώματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS