Τζ. Μπάιντεν: Πρέπει να γίνει η παραπομπή του Τραμπ

Τζ. Μπάιντεν: Πρέπει να γίνει η παραπομπή του Τραμπ

Την παραπομπή σε δίκη στη Γερουσία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε στο CNN ο Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν πιστεύει ως ο προκάτοχός του θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία για «υποκίνηση στάσης».


Αναγνωρίζοντας τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στη νομοθετική του ατζέντα και στους υποψηφίους του υπουργικού συμβουλίου η παραπομπή του Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ότι θα υπήρχε «χειρότερο αποτέλεσμα αν δεν συνέβαινε».

Ο κ. Μπάιντεν είπε επίσης πως δεν αναμένει τα 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Τραμπ, αναφερόμενος στον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να υπάρξει τέτοια ετυμηγορία, με την προϋπόθεση ότι και οι 50 γερουσιαστές των Δημοκρατικών θα ψηφίσουν επίσης υπέρ της καταδίκης.

«Η Γερουσία έχει αλλάξει από τότε που ήμουν εκεί, αλλά δεν άλλαξε τόσο πολύ», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Νωρίτερα, εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία. Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ