Τσαβούσογλου: Αδαής ο Μπάιντεν, μόνο το τουρκικό έθνος μπορεί να αλλάξει τον ηγέτη του

Τσαβούσογλου: Αδαής ο Μπάιντεν, μόνο το τουρκικό έθνος μπορεί να αλλάξει τον ηγέτη του

«Μόνο το τουρκικό έθνος - όχι κάποιος από τις ΗΠΑ ή άλλη χώρα - μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει την κυβέρνηση και τον πρόεδρό του» δήλωσε εκνευρισμένος την Κυριακή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολιάζοντας τα καυστικά σχόλια του Τζο Μπάιντεν για τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Απορρίπτουμε σθεναρά αυτές τις επιβολές", δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ στο πρακτορείο Anadolu μετά τη συνάντησή του με τον ομόλγοό του υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Δομινικανή Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν ότι θα μπορούσε να στηρίξει την αντιπολίτευση για ανατροπή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του 2023 είναι «αδαείς» και δεν αναγνωρίζουν το τουρκικό έθνος.

Είπε επίσης ότι ήταν «παράξενο» ένα άτομο στο οποίο απονεμήθηκε η υποψηφιότητα για να ηγηθεί των ΗΠΑ έκανε τόσο «αδαή σχόλια» για την Τουρκία και ότι ο Μπαίντεν δεν γνωρίζει την αλήθεια για τη χώρα του.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του Μπάιντεν για εκδίωξη του Ερντογάν από την εξουσία «όχι με πραξικόπημα» ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι κατάλαβε τι σημαίνει αυτό. «Δοκιμάσαμε πραξικόπημα στο παρελθόν, δεν συνέβη. Ας αλλάξουμε τώρα τακτικές και μεθόδους» σχολίασε ειρωνικά.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι οι τουρκικές εκλογές διεξάγονται δημοκρατικά και με διαφάνεια, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει τώρα εξουσία τόσο στο «πεδίο» όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS