Αγκυρα: Όχλος Τούρκων επιτέθηκε σε σπίτια και καταστήματα Συρίων προσφύγων, μετά το θάνατο Τούρκου σε καβγά

Αγκυρα: Όχλος Τούρκων επιτέθηκε σε σπίτια και καταστήματα Συρίων προσφύγων, μετά το θάνατο Τούρκου σε καβγά

Όχλος οργισμένων Τούρκων επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε καταστήματα και κατοικίες Συρίων προσφύγων στην Άγκυρα μετά από καβγά, κατά τον οποίο μαχαιρώθηκε κι έχασε τη ζωή του ένας νεαρός Τούρκος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ΜΜΕ της Τουρκίας.

Το πλήθος έσπασε τις βιτρίνες και τα τζάμια καταστημάτων και σπιτιών Συρίων προσφύγων και ανέτρεψε και πυρπόλησε ένα όχημα στη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή Αλτινντάγ της Άγκυρας με την αστυνομία να επεμβαίνει με πυρά στον αέρα κάποια στιγμή για να σταματήσει τις ταραχές.

 

Tα επεισόδια ξέσπασαν μετά από καβγά μεταξύ νεαρών Τούρκων και Συρίων με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το CNN Turk, να σκοτωθεί ένας Τούρκος και άλλος ένας να τραυματιστεί.

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο, ανέφερε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ενώ ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, Κερέμ Κινίκ, ανήρτησε στο Twitter βίντεο που καταγράφει την εκτόξευση βλημάτων κατά κατοικιών. «Ποια από τις παραδόσεις προβλέπει τον λιθοβολισμό κατοικιών νυχτιάτικα; Πολλοί πρόσφυγες επικοινώνησαν μαζί μας ανήσυχοι για τις ζωές των παιδιών τους», είπε. Κι ανήρτησε και τη φωτογραφία ενός μικρού παιδιού με αίματα στο πρόσωπο από πέτρα που πέρασε μέσα από παράθυρο και το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας στη διάρκεια της νύχτας «οι διαδηλώσεις και τα συμβάντα» έληξαν. Η Τουρκία φιλοξενεί κάπου 3,7 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και οι τελευταίες ταραχές σημειώνονται ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για τις νέες αφίξεις προσφύγων από το Αφγανιστάν μέσω του Ιράν στην ανατολική Τουρκία, μεταδίδει το Reuters.<p>Πηγή: <a target="blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/toyrkoi-epithesi-spitia-syron-prosfygon-agkyra">Αγκυρα: Όχλος Τούρκων επιτέθηκε σε σπίτια και καταστήματα Συρίων προσφύγων, μετά το θάνατο Τούρκου σε καβγά </a></p>

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ