Σκάνδαλο στην Τουρκία: Ιμάμης πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με 29χρονο, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά

Σκάνδαλο στην Τουρκία: Ιμάμης πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με 29χρονο, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Bir Gun», 24χρονη γυναίκα κατήγγειλε πως ο ιμάμης πατέρας της την πάντρεψε με 29χρονο άνδρα όταν εκείνη ήταν μόλις έξι ετών και ο οποίος μάλιστα την κακοποιούσε σεξουαλικά καθημερινά.

Η γυναίκα, αν και υπέβαλε μήνυση το 2020, βίωνε επί χρόνια τον εφιάλτη στα χέρια του άνδρα. Όπως κατήγγειλε, το 2012 και σε ηλικία 14 ετών, η μητέρα της, Fatma Gümüşel, τη μετέφερε στο νοσοκομείο λόγω ανωμαλιών που είχε παρουσιάσει η έμμηνος ρύση της.

Η μητέρα και η 14χρονη, για να μην κινήσουν τις υποψίες, είπαν στο γιατρό ότι ήταν 17 ετών και είχε παντρευτεί με δική της πρωτοβουλία. Όμως εκείνος συνειδητοποίησε ότι το κορίτσι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Την έστελνε στο σπίτι του κακοποιητή συζύγου της κρυφά από τη μητέρα της

Σύμφωνα με την «Bir Gun», η κοπέλα κατέθεσε ότι όταν ζούσε στο Τσεγκέλκιοϊ, προάστιο της Κωνσταντινούπολης, ο ιμάμης πατέρας της την πάντρεψε με τον 29χρονο μαθητή του -ήταν στην αίρεση «İsmailağa»- και γείτονά του, Καντίρ Ιστεκλί.

Μια μέρα αργότερα, την έστειλε στο σπίτι του Καντίρ και έκτοτε άρχισε η σεξουαλική κακοποίηση. Εκείνος έλεγε στο μικρό κορίτσι ότι «ήταν ένα παιχνίδι».

Χρόνια αργότερα, η κοπέλα είπε στη δήλωσή της:

«Έκλαψα. Ο Καντίρ είπε ότι είμαστε παντρεμένοι όπως ήταν παντρεμένοι η μαμά και ο μπαμπάς μου. Είπε: "Είσαι η γυναίκα μου, είμαι ο άντρας σου". Είπε: "Οι παντρεμένοι παίζουν τέτοια παιχνίδια, αλλά αυτό το παιχνίδι δεν λέγεται σε κανέναν". Η μαμά και ο μπαμπάς μου αποκαλούσαν τον Καντίρ "γαμπρό μου"».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η μητέρα της είχε αρχικά αντιρρήσεις. Ο πατέρας καταγγέλλεται ότι έστελνε την κόρη του στο διαμέρισμα του 29χρονου Καντίρ Ιστεκλί, όταν η σύζυγός του δεν ήταν στο σπίτι και εκεί βίωνε επανειλημμένως την σεξουαλική κακοποίηση.

Πότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι «δεν είναι παιχνίδι»

Η 24χρονη έγινε για πρώτη φορά μητέρα όταν ήταν 17 ετών. Μια μέρα άκουσε μια ραδιοφωνική εκπομπή για τα νεαρά κορίτσια που παντρεύονται. Τότε συνειδητοποίησε ότι αυτό που είχε βιώσει δεν ήταν παιχνίδι και ότι είχε υποστεί τη σεξουαλική κακοποίηση καθ' όλη την παιδική της ηλικία.

Παρ' όλα αυτά υποτάχθηκε στην οικογένειά της και στη σέκτα. Όταν έγινε 18 ετών, παντρεύτηκε και επίσημα. Διηγήθηκε τις εμπειρίες της σε μια γυναίκα που γνώρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από λογαριασμό που χρησιμοποιούσε κρυφά. Η γυναίκα τής είπε να καταγράψει τη συνομιλία της με τον σύζυγό της και να υποβάλει καταγγελία.

Εκείνη ακολούθησε τη συμβουλή, κατέγραψε συνομιλία, και την υπέβαλε στο δικαστήριο, καθώς σε αυτή ο Καντίρ έλεγε ότι «παντρευτήκαμε όταν ήσουν 6 ετών και βιάστηκα. Ενέκρινα τον γάμο για να μην κλιμακωθεί ο καβγάς».

Στις καταθέσεις τους, σύζυγος, πατέρας και μητέρα ισχυρίστηκαν ότι η μικρή αρραβωνιάστηκε σε ηλικία 16 ετών και παντρεύτηκε σε ηλικία 17 ετών και όχι σε ηλικία 6 ετών, ενώ δεν είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία, το 2022, το κατηγορητήριο της εισαγγελίας δικαίωσε την κακοποιημένη κοπέλα, αναφέροντας ότι υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση και ότι το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης της κοπέλας έχει διαπραχθεί επανειλημμένα.

Τουρκία: Τεράστιες πολιτικές αντιδράσεις

Την ίδια στιγμή, έντονη ήταν η αντίδραση των πολιτικών κομμάτων της Τουρκίας. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, αντέδρασε στο απεχθές γεγονός και τόνισε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

«Η κακοποίηση παιδιών είναι ένα καταραμένο έγκλημα που δεν θα συγχωρεθεί ποτέ» είπε, ενώ εξίσου αντέδρασαν και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι όσοι κακοποίησαν σεξουαλικά το εξάχρονο παιδί θα πάθουν αυτό που τους αξίζει, ενώ η αρχηγός του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, έκανε λόγο για ηθική παρακμή και προειδοποίησε ότι δε θα επιτρέψουν αυτό το περιστατικό να κρυφτεί κάτω από το χαλί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τόνισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο γάμος ενός 6χρονου κοριτσιού μπορεί να είναι αληθινός. Αυτό είναι αδίστακτο, αυτό είναι ανήθικο, αυτό είναι κακοποίηση παιδιών. Όποιος συμβιβάζεται σε αυτό το θέμα, όποιος κάνει τα στραβά μάτια, κάθε δομή, είναι συνένοχος σε αυτό το έγκλημα. Πόσα περιστατικά είναι αυτά, πόσες φορές αγνοείται αυτό, ΑΡΚΕΤΑ!».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS