Τουρκία: Ντελίριο μεγαλοϊδεατισμού από τον Ερντογάν - «Δεν μας χωράνε τα σύνορα μας»

Τουρκία: Ντελίριο μεγαλοϊδεατισμού από τον Ερντογάν - «Δεν μας χωράνε τα σύνορα μας»

Δριμύτερος επέστρεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη (15/06), με το όραμα για τη μεγάλη Τουρκία.

Όσο ο τουρκικός λαός στενάζει κάτω από τα τεράστια οικονομικά του προβλήματα και κοιτάζει πώς να φύγει από τη χώρα, για μία καλύτερη μέρα, ο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, υποστηρίζοντας ότι ο τουρκικός πληθυσμός δε χωράει στη χώρα και φτάνει πολύ πέρα από τα σύνορα της Τουρκίας. Και ότι όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Τουρκία γιατί είναι τόσο σπουδαία και σημαντική.

Από τη μία, ο λαός, δείχνει κατήφεια και απογοήτευση και, από την άλλη, ο Τούρκος πρόεδρος βλέπει μεγαλοϊδεατισμούς και Μεγάλες Τουρκίες. Αυτή την υπερφίαλη αντίληψη, που έχει ο Τούρκος πρόεδρος για τη χώρα του, συνεχίζει να τη διατυμπανίζει ακόμη και μετά τις εκλογές, και την ώρα που η Δύση προσδοκά, σε ένα μήνα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, να δει έναν καινούριο Ερντογάν. Μέχρι στιγμής, όμως, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει δείξει κανένα σημάδι παραχωρήσεων και διαλλακτικότητας. Τουναντίον, οι συγκρούσεις με χώρες της Δύσης καλά κρατούν.

Το διάβημα στον Ελβετό πρέσβη

Χθες ήταν η σειρά της Ελβετίας και του πρέσβη της να κληθεί στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να δεχθεί παράπονα και νουθεσίες από την Άγκυρα. Ο λόγος, ήταν μια φεμινιστική διαδήλωση στη Ζυρίχη, κατά την οποία κάηκε ένα ομοίωμα του προέδρου Ερντογάν. Η Άγκυρα χαρακτήρισε το περιστατικό «απαράδεκτο» και ζήτησε από τον Ελβετό πρέσβη, να λάβει η χώρα του τα μέτρα της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ