Τουρκία: Έτσι εξαφανίζουν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα [βίντεο]

Τουρκία: Έτσι εξαφανίζουν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα [βίντεο]

Υπόθεση δευτερολέπτων αποτελεί στη γειτονική Τουρκία η απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων που εμποδίζουν την κυκλοφορία. 

Με δεδομένο ότι η παράνομη στάθμευση μπορεί να δυσχαιράνει σε σημαντικό βαθμό την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, προκαλώντας ασφυξία στο οδικό δίκτυο, πολλές πόλεις ανά τον κόσμο λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Ανάμεσα σε αυτές και η γειτονική Τουρκία, η οποία έχει καταφύγει σε ένα τολμηρό μέτρο,με στόχο τον παραδειγματισμό όσων κάνουν δυσκολότερες τις μετακινήσεις των συμπολιτών τους.

Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή ανύψωσης ενός Renault Clio έξω από αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης έξω από τους δρόμους του αεροδρομίου δεν πτοούνται από το γεγονός ότι το Clio είχε ενεργοποιημένο το αλάρμ, κάτι που σήμαινε ότι ο οδηγός θα επέστρεφε σύντομα στο αυτοκίνητό του.

Έτσι, τo φορτηγό ανυψώνει το γαλλικό μικρό μοντέλο και μετά την τοποθέτηση στην πλατφόρμα του, το απομακρύνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από το σημείο. 

Όλη η διαδικασία ανύψωσης και τοποθέτησης του αυτοκινήτου στην πλατφόρμα του φορτηγού πραγματοποιείται μέσα από την καμπίνα του τελευταίου μέσω ενός joystick.

Κακήν κακώς απομακρύνονται και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα στα κέντρα των τουρκικών πόλεων. Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο με πρωταγωνιστή ένα sedan μάρκας Hyundai που απομακρύνεται από το περονοφόρο φορτηγό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Με αυτό τον τρόπο οι τουρκικές αρχές θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην αναρχία στους δρόμους, καθιστώντας ξεκάθαρο στους οδηγούς ότι η παράνομη στάθμευση τιμωρείται με συνοπτικές διαδικασίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS