Τουρκία -Nέα πρόκληση από Ακάρ: 60 πλοία μας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας

Τουρκία -Nέα πρόκληση από Ακάρ: 60 πλοία μας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας

Επιμένει στην προκλητική της στάση η Τουρκία, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να τονίζει πως «60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ τα αεροσκάφη μας βρίσκονται στους αιθέρες».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μιλώντας τη Δευτέρα σε αξιωματικούς του στρατού τόνισε ότι ο στόλος και τα αεροσκάφη βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή, 60 πλοία μας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, σε επαγρύπνηση. Τα αεροσκάφη μας είναι στους αιθέρες μας, στη θάλασσα όλοι είναι στα καθήκοντά τους. Για ποιο λόγο; Για το δίκαιό μας, για τα δικαιώματά μας, έχουμε δίκαιο και είμαστε και ισχυροί», είπε ο Χουλουσί Ακάρ ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας κατηγορώντας τη πως θέλει να γίνεται πάντα το δικό της «με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Ακάρ, συνέχισε λέγοντας: «Αν με δικά σας σύνορα, θέλετε να εγκλωβίσετε μια χώρα που έχει ακτογραμμή 1.870 χλμ, κι αν πείτε πως όλα είναι δικά σας τότε θα προκύπτει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Η Ελλάδα να έρθει να μιλήσουμε να συζητήσουμε να προκύψουν λύσεις με έναν λογικό και συνετό τρόπο μέσω διαλόγου και των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό δεν μπορείτε να μας κάνετε με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο, να αποδεχθούμε την ιδέα του “θα γίνεται πάντα αυτό που εγώ λέω”».

«Εχθρότητα κατά Τουρκίας και Ισλάμ στην Ευρώπη»

Στην ομιλία του ο Ακάρ παραλλήλισε την Τουρκία με το Ισλάμ και κατηγόρησε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν εχθρότητα με τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους. Χαρακτήρισε μάλιστα τρομοκρατική δράση τη σάτιρα του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Παράλληλα ο Ακάρ, εξήρε την έκταση των τουρκικών δραστηριοτήτων πέραν της Μεσογείου, από την Ουκρανία και τον Κόλπο έως τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Τζουμχουριέτ: Κόβουν το κρέας οι Τούρκοι λόγω φτώχειας

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε επίσης ο Μανώλης Κωστίδης, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ αποκαλύπτει την πραγματικότητα που βιώνουν οι Τούρκοι πολίτες. Σύμφωνα με αυτό λόγω φτώχειας αυξήθηκε κατά 25% η κατανάλωση σε μακαρόνια και μειώθηκε κατά 30% η κατανάλωση κρέατος.

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος ήταν 9,3 κιλά το 2016 και έχει πλέον μειωθεί στα 7 κιλά, δηλαδή μείωση που αγγίζει το 20%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ