Τουρκικά ΜΜΕ: Κατηγορούν Μητσοτάκη και Φλώρο - «Η Ελλάδα εξοπλίζεται και ετοιμάζεται για πόλεμο»

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατηγορούν Μητσοτάκη και Φλώρο - «Η Ελλάδα εξοπλίζεται και ετοιμάζεται για πόλεμο»

Με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας επιμένουν να απασχολούνται τα τουρκικά ΜΜΕ ενώ παράλληλα απευθύνουν κατηγορίες προς τον Έλληνα αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, εκτενείς αναφορές κάνει ξανά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, το οποίο αναφέρει: «Σημείο το οποίο η ένταση στα ύψη είναι η γραμμή Άγκυρας-Αθήνας. Θα δούμε τις δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η ένταση δεν φαίνεται πως θα μειωθεί. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε προβοκατόρικα μηνύματα προς την Τουρκία ουσιαστικά εξέφρασε πολεμικές απειλές. Δήλωσε πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση και τόνισε πως ‘στους αιθέρες στις θάλασσες και στη στεριά η υπεροχή είναι δική μας’».

Στο ρεπορτάζ που ακολούθησε οι βολές στράφηκαν και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως αντιτίθεται στην προμήθεια F-16 από την Τουρκία, υπενθυμίζοντας και την ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα αιχμές διατυπώθηκαν για την αγορά Rafale και φρεγατών από την Γαλλία, υποστηρίζοντας -σε μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας- πως η χώρα μας ετοιμάζεται για… πόλεμο κατά της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα που έχει μπει σε κούρσα εξοπλισμών εναντίον της Τουρκίας έχει στρέψει το βλέμμα της στο Κογκρέσο. Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο. Και τώρα από τις ΗΠΑ διεκδικεί τα μαχητικά F-35 ενώ έχει από τη Γαλλία έχει αγοράζει μαχητικά Rafale και φρεγάτες» αναφέρει το ρεπορτάζ του Haber Global.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS