Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ - Δεκάδες νεκροί, κατέρρευσαν κτίρια - Κίνδυνος για τσουνάμι

Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ - Δεκάδες νεκροί, κατέρρευσαν κτίρια - Κίνδυνος για τσουνάμι

Εξαιρετικά ισχυρή σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την κεντρική Τουρκία,σύμφωνα με το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας (GFZ). Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν συγκριτικά μικρό, μόλις δέκα χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικής έρευνας (USGS) υπολόγισε από την δική του πλευρά πως ο σεισμός ήταν ακόμη ισχυρότερος, μεγέθους 7,8 βαθμών, είχε επίκεντρο περιοχή 26 χιλιόμετρα ανατολικά της Νουρντάι, κοντά στην Γκαζιάντεπ, κι είχε εστιακό βάθος σχεδόν 18 χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 15 νεκροί
Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σεισμικής δόνησης 7,8 βαθμών που έπληξε τη νότια Τουρκία, ανέφεραν πριν από λίγο οι κυβερνήτες δύο επαρχιών.

Τους νεότερους απολογισμούς των θυμάτων έδωσαν οι κυβερνήτες των επαρχιών Οσμάνιγε (νότια) και Σανλιούρφα (νοτιοανατολικά), κάνοντας λόγο αντίστοιχα για δέκα και πέντε νεκρούς στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν εν μέρει ή ολοσχερώς.

 

Κίνδυνος για τσουνάμι

Μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, η ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας για κίνδυνο να χτυπήσει τσουνάμι. Συνέστησε στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να απομακρυνθούν προσωρινά από παραθαλάσσιες περιοχές, να καταφύγουν σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο. Η ιταλική Πολιτική Προστασία θύμισε πως ακόμη κι ένα κύμα ύψους μισού μέτρου μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες πλημμύρες και ισχυρά ρεύματα. Πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να ενημερώνει τους πολίτες για την εξέλιξη της κατάστασης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS