Τουρκία: Γιορτάζουν την «Ημέρα τουρκικού καφέ» με tweet στα ελληνικά - Δείτε βίντεο

Τουρκία: Γιορτάζουν την «Ημέρα τουρκικού καφέ» με tweet στα ελληνικά - Δείτε βίντεο

Παρότι δεν είναι κάτι που κάνει συχνά, η Διευθυνση Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας επέλεγε να κάνει ανάρτηση στα ελληνικά.

Ενώ το βίντεο με το οποίο αναφέρεται πως εορτάζεται ο τούρκικος καφές, έχει ελληνική φωνή που το «ντύνει». Με αυτό τον τρόπο θέλησαν ίσως να τονίσουν προς την Ελλάδα πως δεν είναι «ελληνικός καφές» όπως λέγεται στη χώρα μας, αλλά τούρκικός.

«Απολαμβάνουμε τον Τουρκικό Καφέ που ο πανάρχαιος πολιτισμός μας προσφέρει σε όλο τον κόσμο, ανακατεύοντας τον με τη σοφία της Ανατολίας και ψήνοντάς τον στο μπρίκι της καρδιάς, ξέροντας ότι θα τον θυμόμαστε μια ζωή. Σήμερα 5 Δεκεμβρίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της που συνοδεύεται από ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών που παρουσιάζει την ιστορία του.

Μάλιστα, στο βίντεο, εκφωνητής μιλώντας στα ελληνικά υποστηρίζει ότι το 1543 (ενώ στους υπότιτλους αναγράφεται 1453), ο Οζντεμίρ πασάς «Έφερε τον καφέ από την Υεμένη στην Ίστανμπουλ…» κι ότι από τότε διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη ως τουρκικό ρόφημα.

Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο:

 

Σύμφωνα με την UNESCO, ο τούρκικος καφές είναι Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Τουρκίας και η ιστορία του στην Ελλάδα ξεκίνησε τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι πρώτοι που γνώρισαν τον καφέ που έφεραν μαζί τους οι Τούρκοι ήταν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS