Τουρκία: Φιέστα Ερντογάν με επίσημη παράδοση του ελικοπτεροφόρου TCG Anadolu το Σάββατο

Τουρκία: Φιέστα Ερντογάν με επίσημη παράδοση του ελικοπτεροφόρου TCG Anadolu το Σάββατο

Στις 8 Απριλίου, το Σάββατο, προγραμματίζεται να γίνει η τελετή παράδοσης του ελικοπτεροφόρου TCG Anadolu στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό και ο Ερντογάν προετοιμάζει πανηγυρική φιέστα, καθώς επιδιώκει να αναδείξει μια ισχυρή Τουρκίας, υπό τη διακυβέρνησή του.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την τελετή παράδοσης του το TCG Anadolu, εντός του έτους θα παραληφθούν η φρεγάτα TCG Istanbul που ναυπηγήθηκε στην Τουρκία, καθώς και το υποβρύχιο TCG Piri Reis, επίσης τουρκικής κατασκευής.

Yeni Safak: «Μήνυμα στην Ελλάδα»

Στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Κρήτη για να «στείλει μήνυμα στην Ελλάδα» αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu, μετά την παράδοσή του στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, ανέφερε σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak τον Μάρτιο.

«Τα εναέρια και χερσαία οχήματα άρχισαν να παίρνουν τη θέση τους τις τελευταίες εβδομάδες μετά από επιτυχείς δοκιμές στο πλοίο, το οποίο αναμένεται να βρίσκεται γύρω από τη Θάλασσα των Νήσων και το νησί της Κρήτης, προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα στο εκτενές ρεπορτάζ της με φωτογραφίες και από την πρώτη άσκηση που πραγματοποιήθηκε ανοικτά της θάλασσας του Μαρμαρά από την ομάδα των αμφίβιων πεζοναυτών του τουρκικού στρατού «Κροκόδειλοι».

Σημειώνεται πως το TCG Anadolu είναι το μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού Ναυτικού με μήκος 231 μέτρα, ύψος 58 μέτρα, πλάτος 32 μέτρα και εκτόπισμα 27.436 τόνους. Διαθέτει γκαράζ βαρέων φορτίων για βαρέα οχήματα όπως τανκς και κοντέινερ 1.410 τετραγωνικών μέτρων.

Το πλοίο θα έχει τελική ταχύτητα 20,5 κόμβων και εμβέλεια 9.000 ναυτικών μιλίων όταν είναι πλήρως φορτωμένο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι τουρκικές αρχές, στο πλοίο μπορούν να φιλοξενηθούν: Μεταξύ 50 και 110 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB3 ή Bayraktar Kızılelma, 8 ελικόπτερα As532 ή CH-47F, 4 ελικόπτερα T-129 ATAK και 2 ελικόπτερα S70-B SEAHAWK.

Το TCG Anadolu φέρεται να έχει προγραμματίσει να μετατραπεί σε αεροπλανοφόρο μη επανδρωμένων αεροσκαφών μετά τη διακοπή της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Τουρκία για το πρόγραμμα F-35 JSF.

Ως αποτέλεσμα, η Baykar, τουρκική εταιρεία κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανακοίνωσε στις αρχές του 2021 ότι εργάζεται πάνω σε ένα συγκεκριμένο UCAV με την ονομασία TB-3, μια βελτιωμένη και πτυσσόμενη έκδοση του δοκιμασμένου στη μάχη μη επανδρωμένου αεροσκάφους TB2, το οποίο θα αναπτυχθεί επί του TCG Anadolu.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ