TASS: Η Ρωσία θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα

TASS: Η Ρωσία θα παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα

Η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο θα αρχίσει να παρέχει προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα στην Κύπρο, ανέφερε την Τετάρτη το πρακτορείο TASS.

Η απόφαση της παροχής προξενικών υπηρεσιών «δεν έχει πολιτική χροιά και υπαγορεύεται από την ανησυχία για τους συμπατριώτες μας που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Μουράτ Ζιαζίκοφ.

Να σημειωθεί ότι στο κείμενο του ρωσικού πρακτορείου δεν γίνεται αναφορά σε κατεχόμενο τμήμα αλλά σε «βόρειο».

Εν τω μεταξύ ο «υπουργός» Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουρούλογλου, επιβεβαίωσε την είδηση στο κανάλι TRT Haber.

«Αυτό το ζήτημα υπάρχει εδώ και ένα χρόνο. Η Ρωσία θέλει να ανοίξει ένα γραφείο και να παρέχει προξενικές υπηρεσίες για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στη [λεγόμενη] “ΤΔΒΚ”. Αυτό συζητείται να είναι ως γραφείο. Αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ότι η Ρωσία αναγνώρισε τη [λεγόμενη] “ΤΔΒΚ”».

Μιλώντας στο TASS μη κατονομαζόμενος εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας υπενθύμισε ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν εδώ και χρόνια διπλωματικές αποστολές στα Κατεχόμενα, οι οποίες επιλύουν προξενικά ζητήματα.

Περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι εκτιμάται ότι ζουν σήμερα στα Κατεχόμενα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ