Σύνοδος ΝΑΤΟ: Το ανατολίτικο παζάρι της Τουρκίας, ο απώτερος στόχος του Ερντογάν και το τραπέζι των συνομιλιών με την πλούσια ατζέντα

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Το ανατολίτικο παζάρι της Τουρκίας, ο απώτερος στόχος του Ερντογάν και το τραπέζι των συνομιλιών με την πλούσια ατζέντα

Σε ανατολίτικο παζάρι αναμένεται να επιδοθεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με απώτερο στόχο μία συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία επιδίδεται σε ένα ανατολίτικο παζάρι. Μάλιστα όπως φαίνεται, ο Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να κάνει βήματα πίσω στη στάση που έχει τηρήσει απέναντι στη Σουηδία και τη Φινλανδία για την ένταξή τους στη Συμμαχία ενώ παράλληλα θα κριθεί και το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ενδεικτικό είναι πως και Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν πως οι σημερινές διαβουλεύσεις με τη Φινλανδία και τη Σουηδία και την ενδεχόμενη συμφωνία θα ανοίξουν τον δρόμο για μια συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν.

Από την άλλη βέβαια θεωρείται σχεδόν σίγουροι πως ο Τούρκος πρόεδρος θα βάλει στο τραπέζι των συνομιλιών όσα περισσότερα θέματα μπορεί, όπως οι τρομοκρατικές οργανώσεις, η έκδοση μελών τέτοιων οργανώσεων, αλλά και η άρση του εμπάργκο όπλων, σε μία προσπάθεια να κερδίσει κάτι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS