Συνεχίζονται αύριο οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας: Για «τεχνική παύση» κάνει λόγο το Κίεβο

Συνεχίζονται αύριο οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας: Για «τεχνική παύση» κάνει λόγο το Κίεβο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «δύσκολες συνομιλίες» τον τέταρτο γύρο διαπραγματεύσεων


Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις της ουκρανικής με τη ρωσική αντιπροσωπεία, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής των Ουκρανών και «δεξί χέρι» του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

Σύμφωνα με τον Ποντόλιακ, οι συζητήσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη.

«Έγινε τεχνική παύση στις διαπραγματεύσεις μέχρι αύριο. Για να γίνει πρόσθετη εργασία στις υποομάδες και διευκρίνιση επιμέρους θεμάτων. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις...» ανέφερε ο Ποντόλιακ.

Νωρίτερα, ο Ποντόλιακ είχε δηλώσει: «Οι πλευρές εκφράζουν ενεργά τις συγκεκριμένες θέσεις τους. Υπάρχει επικοινωνία αν και είναι δύσκολη. Ο λόγος για τη διαφωνία είναι τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι οι «δύσκολες συνομιλίες» βρίσκονται σε εξέλιξη με τη Ρωσία, μετά την έναρξη του τέταρτου γύρου συνομιλιών νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

«Οι δύσκολες συνομιλίες συνεχίζονται. Όλοι περιμένουν τα νέα. Σήμερα το βράδυ θα αναφέρουμε το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ο Ζελένσκι επρόκειτο να μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης νωρίτερα σήμερα, αλλά τελικά δεν το έκανε. Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ουκρανικής πλευράς στις συνομιλίες με τη Ρωσία δήλωσε ότι η τέταρτη σύνοδος διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι αυτοπροσώπως.

Η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα βρίσκεται στο Κίεβο. Οι προηγούμενες συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη Λευκορωσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ