Στόλτενμπεργκ: Όποιος επιτεθεί σε υποδομές του ΝΑΤΟ θα λάβει «αποφασιστική απάντηση»

Στόλτενμπεργκ: Όποιος επιτεθεί σε υποδομές του ΝΑΤΟ θα λάβει «αποφασιστική απάντηση»

Όποιος επιτεθεί σε υποδομές του ΝΑΤΟ θα λάβει «αποφασιστική απάντηση» διεμήνυσε την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη σκιά των σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream, αλλά και στο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

 Οποιαδήποτε επίθεση σε υποδομές κρίσιμης σημασίας για τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ θα πυροδοτούσε μια «ενωμένη και αποφασιστική απάντηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

 Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενισχύουν την ασφάλεια σε σημαντικές ενεργειακές και άλλες εγκαταστάσεις μετά τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου που περνούν κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, είπε, προσθέτοντας ότι είναι «ακόμα ασαφές» ποιος βρίσκεται πίσω από την ανατίναξη των αγωγών.

 Σχολιάζοντας τις απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας «και δεν έχει δει καμία αλλαγή στη συμπεριφορά τους».

 «Η νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία θα είναι ήττα για το ΝΑΤΟ, αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί» επισήμανε δε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζουν από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream υποστηρίζει στο μεταξύ σε συνέντευξή του ο Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ χαρακτηρίζει ως «αμυντικού χαρακτήρα» τυχόν χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει δε, ότι η Δύση διαστρεβλώνει τις ρωσικές αναφορές για χρήση πυρηνικών όπλων!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS