Στο ιταλικό κοινοβούλιο μίλησε ο Ζελένσκι: Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν και βασανίζουν όπως οι Ναζί

Στο ιταλικό κοινοβούλιο μίλησε ο Ζελένσκι: Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν και βασανίζουν όπως οι Ναζί

«Ο λαός μου μετετράπη σε στρατό, είδε τις καταστροφές και το αίμα που χύθηκε εξαιτίας του εχθρού»


O Oυκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε σε απευθείας σύνδεση με την ολομέλεια του ιταλικού κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζελένσκι έχει ήδη απευθύνει ομιλία στη Βουλή της Βρετανίας, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη Γερμανική Βουλή, αλλά και σε Αμερικανούς Γερουσιαστές.

«Ο λαός μου μετετράπη σε στρατό, είδε τις καταστροφές και το αίμα που χύθηκε εξαιτίας του εχθρού», δήλωσε στο ιταλικό κοινοβούλιο ο Ουκρανός πρόεδρος.

Έχουν χάσει την ζωή τους 117 παιδιά

«Πριν από μια εβδομάδα είχα πει ότι είχαν σκοτωθεί 79 παιδιά. Τώρα είναι 117, και δεν είναι ο τελικός απολογισμός. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες καταστράφηκαν, όπως και εκατομμύρια σπίτια. Ο λαός μου θάβει τους νεκρούς του στα πάρκα, σε ομαδικούς τάφους», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Μαριούπολη, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, αριθμούσε 500.000 κατοίκους, όπως η ιταλική πόλη της Γένοβας. «Χρειαζόμαστε ειρήνη, αλλά βλέπουμε και ακούμε μόνο σειρήνες, βόμβες και πυραύλους», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν, βασανίζουν. Όπως οι Ναζί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά. Ο Ουκρανός πρόεδρος επέμεινε ότι «τον πόλεμο αυτό τον οργάνωσε μόνον ο Βλαντιμίρ Πούτιν» και ζήτησε να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Την ίδια στιγμή, εκτίμησε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις εξαγωγές και την γεωργική της παραγωγή, εξαιτίας της τεράστιας καταστροφής, των βομβαρδισμών.

Έκκληση Ζελένσκι στους Ιταλούς

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους Ιταλούς να μην υποδεχθούν άλλους Ρώσους τουρίστες και να συνεχιστεί η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στους ολιγάρχες. «Φιλοξενείτε πάνω από 70.000 πρόσφυγες, 25.000 είναι παιδιά. Σας είμαστε ευγνώμονες», υπογράμμισε απευθυνόμενος στα μέλη του ιταλικού κοινοβουλίου.

«Σταματήστε έναν μόνον άνθρωπο, ώστε να επιβιώσουν εκατομμύρια Ουκρανοί», ολοκλήρωσε ο Ζελένσκι. Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «πολύ σημαντικά» τα όσα του είπε σήμερα το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

Η παρέμβαση Ντράγκι

Παράλληλα, ο Μάριο Ντράγκι σε παρέμβασή του αμέσως μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου χαρακτήρισε «ηρωική την αντίσταση της Μαριούπολης και όλων των υπόλοιπων ουκρανικών πόλεων» και πρόσθεσε ότι «η Ιταλία εκφράζει βαθιά ευγνωμοσύνη προς αυτό τον λαό».

«Η χώρα μας δεν στρέφει το βλέμμα της αλλού, ο στόχος των κυρώσεων είναι να προσέλθει με ειλικρίνεια η Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Ντράγκι.

Υπενθύμισε ότι η Ιταλία έχει «παγώσει» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας 800 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ και ότι στοχεύει να ξεπεράσει την ενεργειακή της εξάρτηση από την Ρωσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS