Σικάγο ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από εμπορικό κέντρο - Ένας νεκρός και 20 τραυματίες

Σικάγο ΗΠΑ: Πυροβολισμοί έξω από εμπορικό κέντρο - Ένας νεκρός και 20 τραυματίες

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν μετά από πυροβολισμούς που ξέσπασαν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής κατά τη διάρκεια ενός μαζικού εορτασμού για τη Διακαινησίμου που πραγματοποιήθηκε στο προάστιο Γουίλοουμπρουκ του Σικάγου στις ΗΠΑ.

Σε πάρκινγκ είχαν συγκεντρωθεί 200 έφηβοι και νεαροί ενήλικες είχαν συγκεντρωθεί σε ένα πάρκινγκ για μια τοπική γιορτή όταν δεκάδες πυροβολισμοί ακούστηκαν γύρω στις 12:30 π.μ., σύμφωνα με το WSL-TV.

Όταν ο καπνός των όπλων διαλύθηκε, 20 άνθρωποι είχαν πυροβοληθεί, ένας από αυτούς θανάσιμα, δήλωσαν στο πρακτορείο αξιωματούχοι του γραφείου του σερίφη της κομητείας ΝτουΠέιτζ.

Άλλοι δύο βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής στο WBBM-TV.

Οι περισσότεροι από αυτούς που πυροβολήθηκαν έφεραν αυτό που οι αρχές αποκαλούσαν «τραύματα γδαρσίματος», ανέφεραν οι αρχές.

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα γύρω στις 12:30 π.μ. σε χώρο στάθμευσης στον αυτοκινητόδρομο 83 κοντά στην οδό Χάνι Σακλ, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αρχηγός του τάγματος Joe Ostrander της περιφέρειας πυροπροστασίας Tri-State Fire Protection District.

«Υποτίθεται ότι θα ήταν κάτι σαν γιορτή του Juneteenth- απλά αρχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς, οπότε πέσαμε κάτω μέχρι να σταματήσουν. Απλώς συνέχισαν. Ύστερα από αυτό, κυριολεκτικά σκορπιστήκαμε μακριά», δήλωσε η μάρτυρας Μαρκίσια Έιβερι, σύμφωνα με το θυγατρικό ABC.

Η μαζική παρουσία της Αστυνομίας παρέμεινε στο σημείο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Συντρίμμια και σκουπίδια έμειναν στη σκηνή μετά το μαζικό πάρτι που εξελίχθηκε σε βίαιο.

«Ήμασταν όλοι έξω, και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν, όλοι έτρεξαν και επικρατούσε χάος», δήλωσε ο μάρτυρας Κρεγκ Λότσι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ