Σχοινάς : Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει σχέδιο για την στήριξη και ενσωμάτωση των ουκρανών προσφύγων

Σχοινάς : Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει σχέδιο για την στήριξη και ενσωμάτωση των ουκρανών προσφύγων

«Η Ευρώπη είναι το καλύτερο μέρος του πλανήτη για τις γυναίκες, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», ανέφερε σε σχέση με την ημέρα της γυναίκας.


«Η Ευρώπη είναι το καλύτερο μέρος του πλανήτη για τις γυναίκες, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ» με τους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Στις δηλώσεις που έκανε, επισήμανε πως ποτέ ως τώρα δεν υπήρχε τόση μεγάλη παρουσία γυναικών σε θεσμικό επίπεδο, ενώ σημείωσε πως η ΕΕ έχει δεχθεί περισσότερους από ενάμιση εκατομμύρια Ουκρανούς, με τους υπλογισμούς του ΟΗΕ να αγγίζουν ακόμη και τα οκτώ εκατομμύρια.

Παράλληλα, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει σχέδιο για την στήριξη και ενσωμάτωση των ουκρανών προσφύγων ενώ είπε πως χρειάζεται επειγόντως να οργανώσουμε την υποδοχή των ανθρώπων αυτών.

Στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, ανέφερε πως διευρύνονται εναλλακτικές πηγές όπως το υγροποιημένο αέριο, τονίζοντας ότι αναζητείται κοινός συντονισμός της Ευρώπης στην προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου. Την ίδια στιγμή, προανήγγειλε πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που θα πιέσει τις τιμές προς τα κάτω.

Ακόμη είπε πως από τις εκτιμήσεις στις ευρωπαϊκές δομές δεν προβλέπεται σύντομος τερματισμός των εχθροπραξιών, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στάθηκε όρθια καθώς συντάχθηκε με την ΕΕ.

Ανέφερε πως σε μια δύσκολη στιγμή η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ